В Золотоноші завершили третій сезон Ліги Сміху [ФОТО]

18 травня в міському Будинку культури завершився третій сезон золотоніської Ліги Сміху. Благодійний гумористичний проект зібрав на сцені чотирьох фіналістів проекту, аби врешті визначити переможця.

Прес-центр міськох ради повідомляє, що на останню гру організатори вирішили вчинити нестандартно, задля об’єктивності звільнивши тренерів команд від суддівського обов’язку. Тому долю чемпіонського титулу цього вечора визначали журі у складі міського голови Віталія Войцехівського (переможець двох попередніх сезонів в якості тренера), голови обласної ради Олександра Вельбівця, керівника управління містобудування та архітектури ОДА Василя Дмитренка, мецената Ольги Полозової, журналіста і письменника Михайла Калініченка, депутатів обласної ради Владислава Кулініча та Вадима Гайовича, викладача коледжу ветмедицини Олександра Кудрі (капітан команди “На лабутенах”, переможець першого сезону), заступника директора третьої школи Наталії Онуфрійчук(харизматичний учасник колективу “Активія”, переможець другого сезону), двох екс-тренерів Ліги Сміху – підприємця Геннадія Перехреста та лікаря-хірурга Юрія Мазура. 

Традицію проведення аукціону за так зване “золоте” крісло в журі продовжили і цього разу. Як і раніше, будь-хто із глядачів мав змогу “придбати” суддівське місце. Виручені ж кошти, як і зазвичай, направляються до благодійної скриньки. Цього разу учасники шоу допомагали двом золотонісцям, які нині борються із тяжкими хворобами. На самому аукціоні переміг народний депутат Сергій Рудик, котрий цього дня відвідував Золотоношу з нагоди відкриття дитячого майданчика у п’ятій школі, появу якого він і ініціював. Задекларувавши ціну в 1000 гривень, парламентар розповів глядачам, що ця сума вельми мала для такого шоу і такого міста. Тому вже в понеділок він пообіцяв перерахувати 10 тисяч гривень на допомогу із свого благодійного фонду.

Основна частина програми самого фіналу розпочалася не відразу, адже перед цим свої номери поза конкурсом виявили бажання продемонструвати команди “Блік” (педколектив першої школи) та “Extreme” (студенти Коледжу ветеринарної медицини). Для фіналістів місія складалася із двох конкурсів – домашнє завдання на тему “Європейські канікули” та музичний конкурс в довільному форматі.

За жеребкуванням першими підкорювати сцену вирушила команда “Все красиво” – збірна комунальників, депутатів та працівників промислових підприємств міста. Красиві змусили зал зазирнути до майбутнього, уявивши, як європейська Золотоноша за декілька років стане популярним туристичним об’єктом.

Натомість місцевий “колгосп” у складі членів колективу “Зважені та щасливі” вирушив підкорювати Європу. Чиновники та депутати в ролях голови колгоспу, доярок, свинарок та агронома демонстрували свої пригоди в Лондоні, Парижі, Берліні й Амстердамі.

Темою виступу команди “Без назви” (в більшості посадовці та працівники культури) став еко-туризм до Золотоноші. Колоритні місцеві мешканці приймали та розважали гостя з Німеччини, який отримав справді культурний шок.

Колектив підприємства “ФЕС УКР” під назвою “Кавомани” розіграв сцену про майбутній золотоніський аеропорт, з якого жителі міста по безвізу вирушають подорожувати Європою.

Не менш цікавим видався й музичний конкурс, де всі колективи не мали жодних тематичних рамок. Тому й творчість свою втілили на сто відсотків. Поки судді визначалися з переможцями, глядачам ще більше піднімав настрій несподіваний столичний гість із всеукраїнської Ліги Сміху. На наш фінал завітав лідер команди “Замок Любарта” Михайло Денисов. Окрім виконання суддівських обов’язків, він ще подарував золотонісцям якісний стенд-ап, яскраво доповнивши цей вечір.

Вітальне слово взяв і володар “золотого крісла” – нардеп Сергій Рудик. Він зауважив, що наша “Ліга сміху” – це не провінційна художня самодіяльність, а справжнє свято майстерності, артистизму та благодійності. Парламентар запропонував золотонісцям поділитися досвідом організації такого проекту зі Смілою. Тим часом кожен член журі та усі колективи були нагороджені дипломами та медалями. Цьогоріч започаткували і нову традицію – дарування сюрпризів від тренерів командам-фіналістам. Кому торт, кому пакет із фруктами, кому авторські книжки.

Очікування головної інтриги вечора було довгим. Переможцем, з відривом у 20 балів від переслідувачів, цілком заслужено стала команда “Зважені і щасливі”!

Остання місія – благодійна. Для золотонісців Олега Кравченка та Оксани Сушко містяни зібрали 14 тисяч гривень. Ще 10 тисяч, як зазначалося вище, надасть благодійний фонд Сергія Рудика.

Насамкінець Віталій Войцехівський, ідейний натхненник проекту, побажав золотонісцям ніколи не хворіти, та більше посміхатися. Командам міський голова подякував за чудовий вечір, а глядачам трохи розкрив сюрприз: суперфінал цього року відбудеться в кінці червня на березі Чорного моря.