Спецкомісія перевіряє безпечність харчових продуктів на міському ринку [ФОТО]

3 травня на вході до міського ринку зібралися члени постійно діючої комісії з питань безпечності реалізації та виробництва харчових продуктів. Перед ними стояло завдання – провести контроль безпеки ввозу й реалізації продуктів харчування, перевірити, як працює місцева лабораторія, чи дотримуються підприємці температурних режимів та як зберігається і готується продукція.

За повідомленням громадсько-політичної газети “Златокрай”, до складу перевіряючих ввійшли: в. о. начальника Золотоніського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області Євгеній Дозорець, начальник управління економіки Вікторія Остроглазова та спеціалісти цього управління – Вікторія Капля і Олена Буряк, представник відділу поліції в присутності директора міського ринку Тараса Супруна.

– З підвищенням температури повітря у місті почала працювати вищезгадана комісія. Сьогодні наша місія – промоніторити ринок: перевірити, чи дотримуються умови зберігання продуктів та чи мають реєстрацію самі власники торговельних точок. Згодом ми обстежимо заклади громадського харчування, що знаходяться далі від центру. Наше головне завдання – роз’яснити ситуацію, адже ніхто нікого не збирається просто так штрафувати. Наразі ми вже пройшли більше 30 точок – магазинчиків, які реалізують продукти харчування. Кожен суб’єкт господарювання має п’ять днів на усунення тих порушень, що виявлять спеціалісти Держпродспоживслужби – Вікторія Остроглазова.


Перевірку почали з місцевої лабораторії. Щоранку ветлікар перевіряє м’ясо, яке для продажу доставляють підприємці, й видає відповідну довідку про підтвердження якості продукції. Дослідницький центр працює з 6-ї до 13-ої години. Зранку лаборант лабораторії ветсанекспертизи Олена Хуторян, яка має 22-річний стаж роботи, перевіряє м’ясо на трихінельоз і виписує експертні висновки. Потім береться за молоко. Спеціальним прибором визначає жирність, щільність і вміст води.

Читайте також:

comments powered by HyperComments