Депутати провели позачергову сесію через пожежу в нацлотереї [ФОТО]

Сьогодні у Золотоноші відбулася сесія міськради, під час якої розглядалося питання діяльності лотерейних закладів у місті. Причиною стала нещодавня трагедія в одному з таких закладів, внаслідок якої загинула людина. Інтернет-видання ПроВсе зазначає, що до обговорення були запрошені також громадськість міста, власники будівель, у яких розташовані лотерейні заклади, та орендарі цих приміщень. Однак жоден з орендарів на сесію не прийшов.

Під час сесії було заслухано звіт правоохоронців та обговорено можливі варіанти вирішення проблеми. Одним із варіантів, який було озвучено під час сесії, стала пропозиція домовитися з інтернет-провайдерами та просто відключити лотерейні заклади від інтернету.

Прозвучала також пропозиція зініціювати перевірку лотерейних закладів працівниками ДСНС та поліцією. І, у разі виявлення порушень, заборонити діяльність цих закладів.

Водночас, як було повідомлено під час сесії, на місцевому рівні повністю вирішити питання заборони дільності подібних закладів – неможливо, адже це питання регулюється на вищому рівні.

Тож депутати прийняли рішення ініціювати збір підписів та направити звернення громадськості міста Золотоноша до голови ВР, Генерального прокурора та очільника МВС з проханням  заборонити діяльність закладів у сфері бізнесу, що здійснюється з порушенням норм чинного законодавства.

Слід зазначити, що під час сесії обговорювалися і причини нещодавньої трагедії. Адже у соцмережах почали поширювати інформацію про те, що в такий спосіб хочуть “вижити” музичну школу і передати приміщення під заклад громадського харчування, порівнюючи цей випадок із пожежею у золотоніському “Парк-кафе”. За словами одного з депутатів, приміщення архіву, яке рік тому постраждало від пожежі, вже належить хазяїну “Парк-кафе”. Втім, під час сесії було представлено витяг з реєстру, в якому чітко вказано, що міський архів є комунальною власністю міста, а отже чутки було спростовано.

Школу ж обіцяють відремонтувати у найближчі терміни. Зокрема, сьогодні під час сесії депутати Золотоніської міськради виділили 90 тис. грн. на першочергові роботи з відновлення музичної школи.