Золотоніську делегацію познайомили з освітою та медициною Польщі [ФОТО]

У польському місті Явор триває робочий візит представників золотоніської влади, організований тамтешньою місцевою адміністрацією.

Як відомо, міський голова Віталій Войцехівський, секретар ради Наталія Сьомак, начальник УЖКГ Олександр Флоренко, керівник управління економіки Вікторія Остроглазова, а також депутат міської ради Віктор Душка для ознайомлення в перший день візиту відвідали низку підприємств. Такі екскурсії не випадкові, адже основна мета поїздки – пошук інвесторів та співпраця в рамках майбутнього золотоніського Індустріального парку, підписання Меморандуму між містами, обмін досвідом. Безпосередньо на об’єктах гості встигли провести ряд ділових перемовин.

У вівторок українці відвідали Вроцлав, а наступного дня знайомились з освітніми та медичними закладами.

В Яворі працюють 4 школи молодшої та середньої ланки. Всі вони мають спортивний напрям. Медичний пункт “першого контакту” (аналог нашої сімейної медицини) вражає оновленою медичного технікою. В цьому році Польща відзначає 20 років медичної реформи, яку зараз активно впроваджують і в Україні.

Наразі триденний візит золотонісців до польського міста закінчено. Делегація повертається додому з надією про підписання Меморандуму між Золотоношею та Явором.