Юні каратисти із Золотоноші взяли 6 медалей на обласній першості [ФОТО]

25 березня в Черкасах відбувся 18-й за ліком чемпіонат області з кіокушин карате серед дітей та юнаків. В заході взяли участь понад 100 спортсменів зі всього регіону. Золотоношу представляли 10 юних знавців бойових мистецтв.

Як зазначає тренер каратистів Олексій Дробязко, п’ятеро його вихованців взагалі ніколи не відвідували подібні змагання, проте продемонстрували чималі бажання та завзятість задля участі.

– Перед початком поєдинків звернувся до дітей з невеликим напутнім словом. Головний посил – не важливо, переможеш ти, чи програєш. Головне – зробити для досягнення перемоги все: проявити бажання до боротьби, показати техніку бою, продемонструвати силу волі. Звісно ж, результат напружених і серйозних тренувань не змусив себе очікувати, – коментує досягнення золотонісців Дробязко.

За результатами змагань наша молодь здобула три золота і три срібла. Також в активі юних спортсменів із Золотоноші приз “За волю до перемоги”. У бійців кіокушин карате ця нагорода вважається однією з найбільш престижних.

Чемпіонами області стали Костянтин Озірський, Віталій Сушко, Данило Волков, віце-чемпіони – Георгій Дробязко, Віталій Кошик, Артур Папоян (він же і отримав відзнаку за волю до перемоги).

Більшість поєдинків хлопці завершили достроково – нокаутами.