Дитсадок “Калинка” провів тематичний український тиждень [ФОТО]

«З Україною в серці» саме під такою назвою  у ДНЗ «Калинка» відбувся тематичний тиждень. Маленькі вихованці мали змогу проявити свій патріотизм, досконаліше вивчити рідну мову, українські традиції та національне мистецтво. У кожній групі  в рамках тижня відбулися цікаві музичні заходи, захопливо те, що кожний – оригінальний та по-особливому колоритний.

«Пісня – душа народу» на таке дійство запросили охочих старша група «Капітошки» та їх вихователі Ольга Обертій, Яна Литовка. Маленькі артисти дивували глядачів жартівливими українськими піснями про сало, про вибагливих українських дівчат. У піснях діти зізнавалася в любові рідній країні та місту, батьківській оселі та чарівній українській природі. Із захоплення виконували вихованці садочку пісню на слова та музику нашого земляка Володимира Бердника «Українська пісня», яка і розпочинала свято.

У старшій групі «Сонечки» відбулося свято «Український рушничок – оберіг для діточок». Вихователі Олена Андрущенко та Неля Лєшукова разом із дітками запросили глядачів у світ українських традицій та звичаїв. Особливо запам’ятався присутнім таночок з рушниками та віночком.

«У нашій оселі ярмарок веселий» під такою назвою вихованці середньої групи «Метелики» разом з наставниками Оленою Яковенко та Лілією Снісаренко провели веселе та повчальне свято. Позитивного настрою присутнім додали герої імпровізованої вистави: циганка та ведмідь, дід та баба. Дітки ж тішили вокальним та хореографічним уміннями.

Молодші групи «Ромашки» та «Дзвіночки» і творчий склад вихователів – Юлія Кулик, Віра Зражевська, Юлія Пономаренко та Світлана Солопова відзначили завершення осені. Для цієї вибагливою пори року дітлахи співали, танцювали таночки та на її честь декламували вірші.

Загалом тиждень у «Калинці» вийшов насиченим і цікавим. Маленькі патріоти захопили усіх своїми талантами. Батьки аплодували стоячи у кінці кожного заходу своїй малечі, вихователям, музичному керівникові Анні Біт-Давід та адміністрації садочку. По-справжньому теплі, по-родинному добрі та по-дорослому професійні свята викликатимуть добрі спогади серед усіх, хто до них долучився.