В Золотоноші відновлять громадське патрулювання вулиць

Акти вандалізму у місті почастішали Вслід за викопаними трояндами та потрощеним у парку  Шевченка дитячим майданчиком ще одні «герої» взялися за місточок, що пролягає біля вулиці Молодіжної через річку Золотоношка. Двоє чоловіків та жінка розібрали його та хотіли здати металеву основу, аби збагатитися. Небайдужі громадяни вчасно зреагували на інцидент, повідомивши до поліції. Реакція правоохоронців була швидкою: вони затримали «трійцю» на гарячому. Дорогою до поліції учасників правопорушення запросили на розмову до міської ради, де з ними згодом була провели роз’яснювальну та профілактичну бесіди.

Як зауважив в коментарі начальник УЖКГ Олександр Флоренко, побудова цієї кладки була ініційована головою квартального комітету, нині покійним депутатам міської ради Миколою Зарубою.

– На той час наш колега вже хворів, але все одно прагнув допомагати людям. Саме тому активно долучався до будівництва місточка. Це і була остання добра справа Миколи Павловича незадовго до смерті. І сьогоднішня витівка мене обурює та розчаровує, адже до Європи ще ой як далеко, – емоційно розповідає посадовець.

Порушникам дали час для відновлення мосту до понеділка, наразі справою займається відділ поліції. Міський голова міста Віталій Войцехівський у свою чергу зазначає, що потреба у Муніципальній варті лише зростає.

– На початку тижня я брав участь у Загальних Зборах та Дні Діалогу з Парламентом у столиці, захід ініціювала Асоціація міст України. Одна із тем, про яку заявляв прем’єр- міністр України Володимир Гройсман в ході діалогу, – створення у містах Муніципальних варт. Далекоглядні депутати Золотоніської міської ради ще у квітні ухвалили рішення про створення комунального підприємства “Муніципальна варта” та своїм рішенням затвердили його статут. Далі ж міські депутати повинні прийняти бюджет на 2018 рік і передбачити у ньому видатки на діяльність муніципалів», – наголошує міський голова.

А поки у планах Віталія Войцехівського поновити спільне патрулювання громадськості разом із поліцією у нічний та вечірній час. Повідомити про об’єкти, які потребують патрулювання, та стати одним з патрульних можна зателефонувавши на гарячу лінію міського голови 5-21-72.

Тим часом ми пропонуємо опитування: а як би ви вчинили з подібними правопорушниками?

[yop_poll id=”4″]