Заява депутатської групи «Золотоноша – моє місто»

За ініціативи фракціі ВО “Свобода” 03 листопада  на 29 сесії Золотоніської міської ради VII скликання в порядок денний було включено питання «Про заходи щодо забезпечення мовної політики в місті Золотоноша».

З цього приводу заявляємо наступне:

1. Золотоноша є невід’ємною частиною України, тому на території міста діють виключно закони нашої держави.

2. Верховною Радою України прийнято Закон України «Про засади державної мовної політики», який  врегульовує  всі питання функціонування та застосування державної мови. Дублювання окремих положень вказаного закону, ст. 10 Конституції України у рішеннях сесії міської ради є демагогією і політиканством. Тому ми не вважаємо за необхідне підігравати політикам, які не полишають спроби на подібних рішеннях підняти рейтинг окремих політичних сил.

3. У нашому місті проблеми з так званого “мовного питання” немає.

4. В той час, коли не вирішена маса інших питань, ми не бачимо необхідності акцентувати увагу на неіснуючих проблемах.

Пропонуємо колегам з фракцій, які називають себе патріотичними, сконцентрувати свою увагу на питаннях, що носять економічний характер. Адже неголосування по питаннях фінансування освіти, медицини, комунальних потреб, яке практикують місцеві депутати фракції ВО «Свобода»,  якраз і є тим злом, котре веде до занепаду . Патріотизм ніколи не вимірювався популістичними гаслами, а оцінку роботи обранців народу дають по конкретних справах. Закликаємо депутатів усіх фракцій інтереси громади Золотоноші ставити вище вказівок столичних партійних босів та не витрачати час на писанину в соціальних мережах і зайнятися конкретними справами на благо конкретних людей.

Слава Україні!

Депутатська група «Золотоноша – моє місто» Золотоніської міської ради:
Валентина Боченкова, Владислав Восколович, Вікторія Остроглазова, Наталія Зеленська, Володимир Касьян, Сергій Коваленко, Сергій Кузнєцов, Володимир Мірошніченко, Петро Міхновський, Оксана Міхновська, Ігор Нелін, Людмила Неліна, Валерій Норенко, Тетяна Орленко, Олександр Пузєєв, Ігор Ракітін, Володимир Сержук, Наталія Сьомак, Валерій Федорець, Олександр Флоренко, Андрій Штанько