Освітлення переходів, вивезення гілля, відшкодування субсидій: нарада комунальників від 1 листопада

Щотижнева нарада керівників комунальних служб міста розпочалася з повідомлення головуючого, першого заступника міського голови Олега Масла, про те, що через годину відбудеться засідання комісії щодо ситуації з аварійними будівлями прокуратури (колишній гуртожиток технікуму ветмедицини) та військторгу. На зібрання запрошені власники приміщень. Прийдуть вони, чи ні – невідомо, але це стане першим кроком до того, щоб можна було звернутися до вищих владних інстанцій. Комісія має ухвалити рішення про виділення коштів з місцевого бюджету на закупівлю щитів, якими будуть забиті вікна і двері першого та другого поверхів прокуратури, щоб закрити туди доступ людям. Оскільки господарям споруд колишнього військторгу немає до них діла, а з їхніх дахів падає шифер на перехожих, міська влада теж має із цим щось робити.

Місяць тому у записнику Олега Масла була зроблена відмітка про те, що до 1 листопада ТОВ “380В” зобов’язується провести інвентаризацію усіх ліхтарів на вулицях міста. Саме у згадану дату і проходило зібрання комунальників. За словами головного інженера підприємства Василя Падалки, роботи проводяться, але не так швидко, наразі об’єм здійсненого складає 85%. Мова також йшла про освітлення аварійної ділянки на вулиці Шевченка, де вийшли з ладу 4 світильники. Василь Іванович пообіцяв негайно усунути цю проблему. Після переходу України на зимовий час стало рано темніти і в дощову пору, коли на дорозі сльота, вечірньої пори пішохідні переходи взагалі не видно. Розглядалася можливість освітити їх додатковими ліхтарями, як це зроблено, наприклад, у Черкасах.

На зустрічах міського керівництва з мешканцями кварталів звучало дуже багато нарікань на те, що вулиці та двори багатоповерхівок запруджені купами гілля, які з’явилися після буревію, і вони не вивозяться. За словами головуючого, відучора ця робота активізувалася, до вивезення задіяні 5 вантажних автомобілів. Почали із Згарів, бо це – в’їзд у місто. Є надія, що за 1-2 тижні місто буде очищене від останніх наслідків стихії.

Директор КП “Міський водоканал” Сергій Кузнєцов і керівник ПрАТ “Янтарь” Володимир Гончар ратували на досить критичну ситуацію з відшкодування державою коштів за субсидії, надані населенню міста, та за різницю в тарифах на електроенергію. Тільки по комунальному підприємству сума непогашеного боргу за субсидії на 1 жовтня 2017 року склала 582 тис. грн. Якщо так триватиме і надалі, підприємства не зможуть повноцінно функціонувати та вчасно виплачувати зарплату своїм працівникам. На вулиці Полатайло комунальники “Міськводоканалу” ремонтують зупинку громадського транспорту. Для порівняння: наразі укладено 5900 договорів з населенням міста на вивезення побутового сміття, після розпаду “Вести” ця кількість складала 600.

Директор ПрАТ “Золотоношарембуд” Володимир Клімов, не чекаючи, поки прийде зима, звернувся до начальника управління ЖКГ Олександра Флоренка з проханням надати йому перелік черговості вулиць міста на очищення їх від снігу та посипання піщано-соляною сумішшю.

За матеріалами тижневика “Златокрай”