Пенсіонери активно долучились до акції “Подаруй дерево місту” [ФОТО]

  Мешканці 37-го будинку на вул. Незалежності вже кілька років поспіль переймалися тим, що у рідному містечку не з’являються нові насадження, не омолоджуються парки та сквери. Тому започаткованій акції «Подаруй дерево місту» раділи, не приховуючи емоцій. А коли їхня голова ОСББ, депутат міської ради Тетяна Орленко повідомила, що в парку культури та відпочинку відведена ділянка, де вони теж можуть посадити деревця, з нетерпінням чекали сприятливої погоди. Їхня мрія матеріалізувалася минулої п’ятниці.

   Тож Ніна Безпалова, Ніна Тімошенко, Марія Орленко, Марина Дармосюк, Віктор Журба та Петро Походенко, озброївшись лопатами, поспішили на трудовий десант. Поспішили – це відносно, адже кожному садівнику перевалило за 80, і багато з них чимчикували на трьох ногах, як жартували самі, з паличками. Яким же було їхнє здивування, коли побачили, що ямки вже накопані працівниками дільниці озеленення на чолі з Тетяною Кучеренко, саджанці приготовлені і в поливальниці набрана вода. Ініціативний десант дружненько висадив дуби, ялини та клени. І коли ділянка на п’ятачку за пам’ятником Кобзарю вмить забуяла молодими деревцями, були розчаровані, що така довгоочікувана акція так швидко закінчилася. «Оце і все, а ми тільки розохотилися!» – розчаровано зітхали. Проте охоче пройшлися поміж старими горіхами, осокорами та липами, які висаджували в молодості, або до яких бігали на побачення.

  «Мої унікальні бабусі», – так з любов’ю їх називає Тетяна Орленко. Вони зголосилися взяти участь ще в одній хвилі акції озеленення рідного міста, але саджанцями повинні бути паростки рідкісної липи, що росте біля колишнього ЗАГСу, та білокорого осокора, обламаного буревієм. «Незалежні» садівники помилувалися сотнею висаджених дерев, що вже браво піднялися обабіч центральної алеї. Задоволені тим, що долучилися до загальної справи і залишили дітям-онукам добру згадку про себе, почимчикували до свого будинку на вул. Незалежності. Там, присівши біля під’їзду на перепочинок, обговорили план дій на вихідні, куди входило прибирання не складеної після ремонту цегли.

  Пенсіонери завдячують міському голові Віталію Войцехівському за увагу до них і радіють, що в парковій зоні зеленітиме їхня незалежна галявина.

За матеріалами тижневика “Златокрай”