Сімейна медицина: міські амбулаторії продовжують якісно оновлюватись [ФОТО]

В амбулаторії сімейної медицини №3, що розташована на третьому поверсі колишньої дитячої лікарні, вже відремонтовано дві нові палати денного стаціонару та маніпуляційний кабінет. Тут мешканці міста можуть отримати кваліфіковану медичну допомогу та бути впевненими в чіткому виконанні медсестрами призначень сімейних лікарів. Також в амбулаторії оновлено кабінет педіатра, де лікарями надається лікувально-профілактична та консультативна допомога дітям. В затишних умовах, завдяки сучасному ремонту, пацієнти третьої амбулаторії тепер проходять і фізіотерапевтичні процедури на новому обладнанні.

За словами лікарів, чимало людей чули про користь фізіотерапії, проте не знають, як це робиться, та в чому полягає специфіка кожного з методів. Фізіотерапія – комплекс профілактичних і лікувальних методів, що дозволяють призупинити розвиток патології та запобігти виникненню різних захворювань. Проведенням таких процедур в амбулаторії №3 займаються кваліфіковані медичні сестри, які мають багаторічний медичний стаж та профільну освіту. Обов’язковою умовою їхнього проходження є попередня консультація лікаря – сімейного або педіатра.

Фізіотерапевтичний кабінет наразі пропонує терапію для людей, які часто страждають застудою, комплекс процедур для пацієнтів з бронхіальною астмою та гайморитом, програми лікування больових відчуттів в області хребта, фізіотерапію для лікування дегенеративних та дистрофічних захворювань опорно-рухового апарату.

Тим часом завершився і поточний ремонт фізіотерапевтичного кабінету амбулаторії №1 (район РМЗ). В затишному приміщенні проводяться лікування на апаратах ультразвукової терапії, магнітотерапії, сеанси дарсонвалізації, електрофорез, УВЧ-терапія. Діти відвідують інгаляції, які проводяться ультразвуковими апаратами “Вулкан” та новими нібулайзерами.

Декілька місяців тут працює оновлений кабінет педіатра, де надається лікувально-профілактична та консультативна допомога дітям. Затишність атмосфери у кабінеті доволі таки впливає на позитивний психологічний стан відвідувачів.

Отримала дільниця і дві нові палати денного стаціонару та маніпуляційний кабінет.

Встановили також сучасні аналізатори крові та сечі. Привітна медсестра Олена Колесникова швидко і безболісно візьме кров на аналіз та завжди знайде підхід навіть до найменших діток.

Невдовзі відремонтують і приміщення амбулаторії №2 на Благовіщенській. На ці потреби на останній сесії міської ради було виділено 390 тисяч гривень. У першу чергу планується привести до ладу кабінет щеплення, маніпуляційний, фізіотерапевтичний кабінети і денний стаціонар.