Міськвиконком » Підсумки вересневих квартальних зустрічей

Осінь в Золотоноші традиційно розпочинається зустрічами владців із мешканцями кварталів. Ініціатор такого спілкування – міський голова Віталій Войцехівський. Присутні ж зазвичай на зустрічах представники усіх виконавчих структур міста: перший заступник міського голови Олег Масло, начальник УЖКГ Олександр Флоренко, керівник архітектурного відділу Ігор Вєснін, директор КП «Міський водоканал» Сергій Кузнєцов, очільник ПРАТ «Янтар» Володимир Гончар, спеціаліст по зв’язкам з громадськістю Мар’яна Ніщенко, начальник управління праці та соціального захисту населення Тетяна Лукомська, медики з міського Центру первинної медичної допомоги, начальник управління Пенсійного фонду Вікторія Карасьова.

За вересень посадовці встигли зустрітися з мешканцями восьми кварталів. Зустрічі проводяться для інформування населення та оперативного збору інформації, вирішення проблем містян. До прикладу, мешканці кварталу №4 під час зустрічі вимагали від представників влади встановити обмежувач швидкості руху поблизу школи №2. На сьогодні зазначена ділянка обладнана «лежачим поліцейським».

Жителі будинку на Шевченка 115 нарікали на несвоєчасне увімкнення світла впід’їздах будику. Мовляв, у темний час доби світла не дочекаєшся, а вдень воно вмикається. Представники «Янтаря» опрацювали таке доречне зауваження містян, сьогодні світло у під’їздах будинку вмикається о 18:00, а вимикається о 07:00.

Мешканці будинку Шевченка 131 просять замінити їм асфальтове покриття. Для вирішення проблеми їм запропоновано долучитися до програми «Золотоноша власними руками», де проект замовляють та сплачують самі громадяни, решту ж витрат на себе беруть представники міської влади.

Квартал № 6 поставив питання про постійний застій дощових і талих вод на перехресті вулиць Богунського та Степової. На зборах міський голова спільно з активним депутатом Золотоніської міської ради Віктором Душкою пообіцяли вирішити проблему якомога швидге. Обранець зі своїх особистих коштів закупив бетонні кільця та цеглу, а також організував і сплатив роботу будівельників. Водоканал, в свою чергу, надав труби для цієї системи. Станом на сьогодні роботи по облаштуванню системи відведення дощових вод на цьому перехресті завершено.

Голів квартальних комітетів №№ 17-19 непокоїло питання вивезення рослинних решток. Владці прийняли рішення вивозити тверді побутові відходи безкоштовно. Для цього на кожному кварталі міста на кілька днів будуть встановлені баки на 7.5 кубічних метрів, куди мешканці  завантажать городину, листя, траву, тощо. Вивіз баків буде проводитися по мірі їхнього заповнення.

Неодноразово до міської влади зверталася мешканка вулиці 23 вересня, спокійному життю якої заважав обмежувач швидкості. Через швидку їзду по ньому машин, на її будинку утворилися тріщини, жінка втратила спокійний сон. На сьогодні «лежачий поліцейський» переобладнано, рух став більш м’яким.

Жителька будинку Шевченка 131, жінка літнього віку, яка не може пересуватися, попросила владу міста забезпечувати її міськими новинами. Саме тому їй щотижня безкоштовно доставляють газету «Златокрай». Жителі вулиці Обухова нарікали на «хащі» біля військової частини зі сторони ДОСААФу. Траву на вказаній території прибрано.

За зверненнями громадян на зустрічах ліквідовано гілля з вулиць Низова, Підгірна, Комарова, Черкаська, Баха. Наслідки страшного буревію намагаємося долати поступово за графіком, адже кількість комунальної техніки для таких масштабів – замала. Задля ліквідації проблеми роботи проводять постійно.

Чимало питань виникає до представників медицини. Працівники пояснюють, що у місті діють три амбулаторії за адресами: вулиця Шевченка, 32, Благовіщенська, 87, Баха, 37. У таких центрах є фізіотерапевтичні кабінети, лабораторією , клінічні аналізатори сечі та крові, кабінети щеплення, маніпуляційні кабінети, оглядові кабінетами, денний стаціонар. Крім того лікарів можна викликати додому за номером 5-27-09. При домашньому огляді надаються медичні послуги  – кардіограми , аналіз крові на цукор, ін’єкції.

Залишаються теми, які містяни прагнуть вирішити швидко та якісно. Представники вулиць ЛісоваНизова та Жашківська прохали про вимкнення ліхтарів на вулицях о 1-й годині ночі, адже працівники заводів повертаються з роботи саме у цю пору. Владці обіцяють вирішити це питання найближчим часом. А от звернення мешканців вулиць Пушкіна та Богунського задовольнили, на цих вулицях облаштовані обмежувачі швидкості. Молоді матусі будинку Шевченка 62б мріють про новий дитячий майданчик. Це питання буде вирішено навесні.

Застосовуємо жорсткі міри у вигляді штрафів і до «господарів», чия територія не приведена до ладу. На контролі влади наразі перебуває старий дитячий садочок по вул. Комунарівська, власник земельної ділянки не реагує на приписи та умовляння владців. Та сама ситуація із землями колишнього Конопляного заводу, з ділянкою напроти школи № 3. За проханням громадян готується документація для встановлення знаків обмеження швидкості на вулицях Жашківській та Заводській.

Усіх мешканців, хто стикається із нагальними проблемами у місті просимо звертатися за гарячої лінією міського голови 5-21-75. Віримо, що будь-які питання можна вирішити оперативно у діалозі небайдужої громади та дієвої влади.

Виконавчий комітет Золотоніської міської ради