Підсумки дня – 28-30 вересня [ФОТО]

ЖКГ. Перший бак збору твердих побутових відходів для нового потрального сміттєвоза отримав своє постійне місце дислокації на перехресті вулиць Черкаська – 23 Вересня. Інші 10 баків поки-що будуть задіяні під вивезення рослинних решток згідно раніше оприлюдненого графіку. Після закінчення безкоштовної акції зі збору сміття рослинного походження ці баки також будуть розставлені по різних кварталах міста на постійній основі.

ЖКГ. Нещодавно на зустрічі міської влади з громадою кварталу №6 піднімалося питання про постійний застій дощових і талих вод на перехресті вулиць Богунського та Степової. Депутат Золотоніської міської ради Віктор Душка за власний кошт закупив бетонні кільця та цеглу, а також організував і оплатив роботу будівельників. КП “Міський Водоканал”, в свою чергу, надав труби для цієї системи. Роботи з облаштування системи відведення дощових вод на цьому перехресті майже закінчено. 

ЖКГ. Станом на вчорашній ранок концентрація смогу в повітрі над Золотоношею була, мабуть, найбільша за весь час з моменту його появи. Комунальники звертаються до містян з проханням бути обережними, не відкривати вікна, особливо в нічний та ранковий час, провітрювати кімнати лише методом кондиціонування, звести до мінімуму перебування на вулиці та не палити сміття і рослинні рештки. Бережіть себе і здоров’я близьких!

ЖКГЩотижнева нарада керівників комунальних служб міста, яка зазвичай проходить під  очільництвом першого заступника міського голови Олега Масла, носила елементи підготовки до зимового періоду. За словами директора КП “Міський водоканал” Сергія Кузнєцова, котельні, що працюють на твердопаливних котлах, повністю готові до опалювального періоду. Біля школи №6 на вул. Пушкіна, Богунського та біля СШІТ №2 на Миколаївській дорожники ПрАТ “Золотоношарембуд” облаштували штучні обмежувачі швидкості руху. Біля них встановлені попереджувальні дорожні знаки. Завершено будівництво дворового заїзду на Черкаській, 3. На частині вулиці Новоселівська – від 23 Вересня до залізничного переїзду – за кошти міського бюджету електрики ТОВ “380 В” встановлять ліхтарі.

Суспільство. П’ятниця 15-го вересня запам’ятається Марині Бєлій із Золотоноші надовго. Хоч було і не 13-е число, але залишило в її пам’яті чорну мітку, бо того дня життя двох її маленьких синів-двійнят опинилися під загрозою. А що може бути ціннішого для матері, ніж її дитина! Вдень у Павлика і Олексійка, яким від народження 1,7 року, піднялася температура. Хоча напередодні за призначенням педіатра вони вже пройшли курс лікування від ГРЗ. Тому за консультацією Марина вирішила звернутися безпосередньо у дитяче відділення ЦРЛ, де, оглянувши дітей, черговий лікар направив їх у стаціонар у звичайну палату. Однак увечері ситуація ускладнилася, бо на тілі малечі з’явився ще й висип. Читайте більше про подію -> Вірус Коксакі чи вірус байдужості – що страшніше?

Освіта. Педагоги приймали вітання з нагоди професійного свята від міського голови та представників влади. Почесні грамоти та дипломи, подяки, квіти, грошові премії – невелика частка, якою в четвер освітянам дякували за працю. 

Освіта. Усміхнені, радісні, енергійні та сповнені емоцій «шалені вчителі» СШІТ №2 зарядилися адреналіном, отримавши незвичайний та незабутній подарунок до Дня вчителя — поїздку до табору MAXIMUM. Активно та відважно вони долали всі перешкоди на своєму шляху, фінішуючи один за одним. Цей день подарував багато емоцій і надихнув на ще багато майбутніх звершень. Переповнені емоцій, учителі поверталися додому зі словами: «Ми обов’язково повернемося!»

Погода. В ніч з 27 на 28 вересня у Золотоноші спостерігався перший для цієї осені заморозок на висоті 2 см від поверхні ґрунту – мінус 2.2 градуса морозу. Проте, за повідомленням золотоніської Метеостанції, тривав він недовго – близько 2 годин. Надалі в нашому краї збережеться суха та холодна погода, яку формує Скандинавський антициклон. На фоні високого атмосферного тиску хмарності майже немає, тому велика вірогідність виникнення заморозків в нічний та ранковий час до 0 -4 градусів морозу. Вдень повітря прогріватиметься до +12+17 градусів. Бабине літо таки добуває свого кінця.

Пряма мова.