Підсумки дня – 25-26 вересня [ФОТО, ВІДЕО]

ЖКГ. На території Золотоноші та району утворилося небезпечне метеорологічне явище – смог з високою концентрацією диму. Провівши аналіз, спеціалісти УЖКГ спільно з фахівцями Золотоніським районним відділом УДСНС та Метеостанцію дійшли спільного висновку про походження цього смогу. Враховуючи напрям та силу вітру, зберігається висока імовірність надходження повітряних мас з високою концентрацією їдкого диму від місця горіння торфовищ поблизу села Ірдинь.

Зважаючи на посуху у місцях залягання торфового ґрунту, фахівці УЖКГ спільно з рятувальниками будуть проводити авіамоніторинг. Також закликають громадян бути уважними та обережними. Не спалювати сухостійні рослини та рослинні рештки. У випадку виявлення загорянь негайно повідомляти Службу порятунку за номером «101».

ЖКГ. Незважаючи на попередження про концентрацію небезпечного смогу в повітрі над містом, що пов’язане з горінням торфовищ, містяни продовжують спалювати рослинні рештки та тверді побутові відходи. Таким чином завдають ще більшої шкоди собі та іншим золотонісцям.

ЖКГ. Наприкінці минулого тижня шляховики закінчили перший етап капітального ремонту дворового проїзду до дитячого садочку “Сонечко”.  В районі шкіл №№ 2 та 6, а також на перехресті Пушкіна – Богунського з’явилися нові “лежачі поліцейські”.

Культура. Місто, золоте своїми людьми та традиціями: під таким гаслом відбулось чергове святкування річниці Дня визволення Золотоноші, а також 441-го Дня народження. Попри ймовірні погодні негаразди, суботній ранок вже зібрав чимало люду на мітинг-реквієм в Меморіальному парку з приводу подій 70-річної давнини. Тут золотонісці згадали тих, визволяв місто у вже далекому 1943 році, а також воїнів теперішніх, що стоять на обороні наших східних кордонів. Після хвилини мовчання та традиційного покладання квітів, основна увага була прикута до парку Шевченка, де митці та освітяни організували тематичні виставки. Щоправда, через погіршення погоди, всі подальші святкування проводились вже в міському будинку культури.

Суспільство. Молодіжний клуб журналістики підготував чергову відеороботу. Цього разу, молодь презентувала власне відео зі світлин зроблених на День міста. А ще члени клубу, Лілія Титаренко і Тетяна Нижник, розпитали золотонісців, які б зміни вони хотіли побачити у нашому місті.

Суспільство. Члени молодіжного клубу журналістики нагородили переможців фотоконкурсу “Місто в об’єктиві”, який був проведений до Дня міста. Під час конкурсу містяни голосували за кращу роботу і переможцями конкурсу стали: 1 місце – Олена Часнік, 2 місце – Роман Дідаш, 3 місце – Наталія Мороз. Також заохочувальні призи отримали: Євгенія Шихова, Олександр Гаркавенко, Ольга Прищепа, Дар’я Азамат.

Освіта. Традиційно на початку нового навчального року в шостій школі формується учнівське самоврядування: обираються старости класів, члени учнівського комітету та його комісій. Завершальним акордом цього процесу є проведення загальношкільної учнівської конференції. Ось і цього разу учні 5-11 класів зібралися в актовій залі школи, аби почути звіт про роботу учнівського самоврядування в минулому навчальному році, який у вигляді фоторепортажу представила педагог-організатор Карпенко І.М. Діти оцінили роботу учкому як «задовільно». Учасникам конференції було представлено новообраний склад шкільного старостату та учкому, їхніх голів та заступників. Всі побажали активістам шкільного життя успіхів та перемог. Неабияку зацікавленість завжди викликає «Діалог з директором». Він прокоментував дитячі пропозиції, які напередодні ті вкинули до скриньки. Школярів цікавила робота шкільної їдальні, забезпечення спортивним інвентарем, обладнання спортивного майданчика, проведення сезонних ярмарок, змагань між класами. Олександр Пузєєв терпляче давав роз’яснення кожній дитині, брав до уваги цікаві пропозиції, ділився планами перспективного розвитку навчального закладу. На завершення він вручив Сертифікати учасникам проекту «Відкриваємо Україну». Загальношкільна учнівська конференція пройшла під девізом співпраці та взаєморозуміння.

Спорт. Футбольні змагання на призи клубу “Шкіряний м’яч”. Учні 3-ї школи перемагають однолітків із 2-ї з рахунком 4-0.