Золотоноша відзначила 441-ші іменини [ФОТО]

Місто, золоте своїми людьми та традиціями: під таким гаслом відбулось чергове святкування річниці Дня визволення Золотоноші, а також 441-го Дня народження. Попри ймовірні погодні негаразди, суботній ранок вже зібрав чимало люду на мітинг-реквієм в Меморіальному парку з приводу подій 70-річної давнини. Тут золотонісці згадали тих, визволяв місто у вже далекому 1943 році, а також воїнів теперішніх, що стоять на обороні наших східних кордонів. До слів гостей заходу емоційно та натхненно долучився заступник командира місцевої військової частини підполковник Олександр Щербатий. Привітавши присутніх від імені командування та колективу, офіцер наголосив і на тому, що особовий склад підрозділу вже давно став членом великої золотоніської родини.

– Дозвольте схилити голови перед сивочолими ветеранами і запевнити, що наші військовослужбовці, які стали повноправними містянами золотоніської громади, а сьогодні несуть службу в зоні проведення бойових операцій, не пропустять жодного ворога як в небі, так і на землі! Дозвольте запевнити що українські міста на сході ми знову повернено в лоно України, як колись повернули Золотоношу, – звернувся до золотонісців Щербатий.

Після хвилини мовчання та традиційного покладання квітів, основна увага була прикута до парку Шевченка, де митці та освітяни організували тематичні виставки. Щоправда, через погіршення погоди, всі подальші святкування проводились вже в міському будинку культури. Там, в першу чергу, відбулась церемонія нагородження усіх, хто вклав часточку своєї душі у розвиток та добробут рідного міста. Передусім, вітальні слова зі сцени лунали від заступника голови обласної ради Вадима Гайовича, депутата обласної ради Віктора Полозова та міського голови Віталія Войцехівського.

– У певний час мені довелося побачити багато різних маленьких містечок за кордоном. Поїздивши, я побачив, що наша Золотоноша є найкращим містом, яке завжди гріє душу, – зауважив Вадим Гайович.

Посадовець вручив подарунки з нагоди Дня міста – сертифікати на отримання класів сучасної комп’ютерної техніки – спеціалізованій школі №1 та загальноосвітній школі №3. Віктор Полозов, в свою чергу, зауважив, що свій внесок у розвиток Золотоноші вносить чи не кожен. Хтось творчістю, хтось працею, молодь – своїми успіхами в навчанні, влада – своїми справами. До усіх привітань приєднався і міський голова Віталій Войцехівський. Він додав, що наше місто дійсно золоте: своїми людьми та своїми традиціями.

За гарною традицією, у святковий день відразу ж відзначили народження молодої української сім’ї, яка саме 23  вересня стала  на весільний  рушник –  Сергія та Яну Шереметів. Передали подарунок і батькам наймолодшого на той момент жителя міста – Олександру та Ірині Пономаренкам. Це –  перше дитя, яке народилось на День міста. Відзначили й багатодітну родину – Михайла Бартукова та Лідію Носенкота, разом з їхніми дітками Єгором, Дариною та Варварою.

Як і анонсувалось, на святі було підбито підсумки щорічного огляду-конкурсу на кращий благоустрій житлового сектору та визначено переможців у 2017 році.  Ними стали господар приватної садиби Микола Гаврюшенко, що проживає на вул. Залізничній 19а, та багатоповерховий будинок на Січовій, 25 (голова ОСББ «Січ 25» – Володимир Лелиця).

Дуже приємним і несподіваним сюрпризом для золотоніських медиків – лікаря-педіатра Золотоніської ЦРЛ Бориса Антиповича та лікаря загальної практики сімейної медицини КП «Золотоніський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Надії Верхольот –  стало вручення сертифікатів на отримання двокімнатних квартир!

У номінації „Кращий за професією” нагороджено: Юрія Воробйова – слюсаря КП «Міський Водоканал» та Тетяну Кучеренко – майстра по озелененню цього ж підприємства, Анжелу Нижник – медичного статиста міського Центру первинної медичної допомоги, Любов Гудзенко – працівника Центру соціальної допомоги, Ірину Духаніну – викладача вокально-хорового відділу  Золотоніської дитячої музичної школи, Віталія Степаненка – керівника народного аматорського ансамблю пісні й танці „Задніпряни”, Сергія Бондаря – начальника сектору моніторингу Золотоніського відділу поліції, Марину Пелих – учасницю АТО, члена громадської організації «Золотоніська спілка учасників АТО», Ігора Весніна – начальника управління архітектури, регулювання забудови та земельних відносин, Галину Степовенко – виконуючу обов’язки начальника фінансового управління, Тетяну Бурдонос – спеціаліста відділу грошових виплат та компенсацій управління паці та соцзахисту, Тетяну Змановську – головного економіста ДП „Златодар”, Анну Білик – секретаря ТОВ „Фес Укр”, Ларису Мєшкову – головного економіста ПАТ „Золотоніський маслоробний комбінат”, Руслана Галату – незмінного фотокора тижневика „Златокрай”, Наталію Городничу – завідувача дошкільним навчальним закладом „Калинка”, Галину Карлик – вчителя початкових класів ЗОШ № 6, Віталія Носулю – заввідділом гурткової роботи БДЮТ, Вячеслава Розсоху  – головного тренера ветеранської  команди ФК „Спартак-Колос”, а також Віктора Душку – приватного підприємця, депутата Золотоніської міської.

У номінації „Кращий волонтер” за активну участь у громадському житті Золотоноші відзначено Керу та Кейсі Петерсонів – представників Корпусу Миру США. Окрім того, нагороджено і кращих голів первинних ветеранських організації – Ніну Горбик (голова квартального комітету №4) та Анну Юр’єву (ветеран праці, голова первинної ветеранської організації Машинобудівного заводу імені Лепсе).

Продовжилась вітальна програма концертною програмою за участі кращих вокальних (театр пісні «Золоті Ворота», ансамблі «Срібна кварта», «Задніпряни» та  «Лебідка») та хореографічних («Тандем», «Сузір’я», «Успіх») колективів міста. Опісля золотонісці відвідали святковий концерт талановитої молоді, а також показові виступи юнаків та дівчат зі шкіл бойових мистецтв – таек-вон-до і кіокушин карате. Перлина вечора – ювілейний концерт жіночого вокального ансамблю «Лебідка». Творчий колектив цього на дня відзначив своє 15-річчя на міській сцені!

Сергій Марченко, Ольга Климченко
Фото: Руслан Галата (тижневик “Златокрай)