Підсумки дня – 21-22 вересня [ФОТО, ВІДЕО]

Надзвичайні ситуації. Негода в Золотоноші! Станом на вечір в місті зафіксовано кілька зламаних дерев в парках та на деяких вулицях. На Незалежності та Шевченка мали місце пориви електромереж. З невідомих причин на вулиці Суворова загорілася суха трава. Вогонь, підхоплений сильним вітром, перекинувся на територію санстанції, де було складено чималу купу гілля, яку вогонь не оминув. В подальшому також дещо постраждав дровник на території сусіднього домоволодіння. В останньому випадку оперативно спрацювали рятівники ДСНС. 

За таких погодних умов УЖКГ закликає містян бути дуже обережними під час перебування на вулиці. Будьте уважними, проходячи під деревами та повз старі будівлі! За паління будь-чого на відкритому повітрі навіть не може йти мови. Бережіть себе та своїх рідних!

ЖКГ. Нарада керівників комунальних служб, що зазвичай проходить під очільництвом першого заступника міського голови Олега Масла, цього тижня, як і попереднього, розпочалася з обговорення безвихідної ситуації, у якій опинилося приватне товариство “Янтарь”. Його очільник Володимир Гончар повідомив про неврегульований державою механізм відшкодування пільг і субсидій, через що борг перед ПрАТ сягнув понад півмільйона гривень. Окрім цього, й без того критичне становище ускладнює управління газового господарства ПАТ “Черкасигаз”, яке змушує мешканців багатоквартирних будинків укладати додаткові договори. Згідно з ними безкоштовна послуга на поточний технічний огляд газового обладнання, як це було у попередніх домовленостях, скасована. Вона включена в обслуговування внутрішньобудинкових мереж. Звернення до Антимонопольного комітету не дало бажаних результатів. Отримана відповідь стверджує, що “розгляд цього питання виходить за межі повноважень АМК”. Хоча жоден з 86-и багатоквартирників не є власністю міської ради і незалежно від створеного там ОСББ чи ЖБК, у них проживають мешканці Золотоноші. Тому, як стверджує Олег Масло, керівництво міськвиконкому буде захищати їхні інтереси, навіть у тому випадку, якщо доведеться вдаватися до кардинальних заходів.

ЖКГ. Сьогодні золотонісці гуртом відновлювали паркову зону, яку пошкодив липневий буревій. Молоді родини долучилися до акції “Подаруй дерево місту”. Клени, дуби та берези стануть окрасою улюбленого місця відпочинку. До акції долучилися представники Корпусу Миру та іспанські інвестори.

ЖКГ. Управління житлово-комунального господарства оприлюднило відеозапис моніторингу можливих місць загорання торф’яників, а також рейд на порушників правил благоустрою:

ЖКГ. Міська влада Золотоноші висловлює щиру подяку колективам СШІТ №2 та школи №3 за упорядкованість, охайність, чистоту територій біля навчальних закладів. Учора вони ініціювали прибирання біля шкіл, а сьогодні містяни вдячні за добру справу небайдужих освітян.

Культура. 23 вересня о 16:00 в парку Шевченка відбудеться концерт жіночого вокального ансамблю “Лебідка”. Присвячений дню міста та 15-річного ювілею колективу. В разі непогоди концерт відбудеться в міському Будинку культури.

Суспільство. Президент України Петро Порошенко, під час урочистих заходів з нагоди відзначення Дня рятівника України, вручив пам’ятні подарунки лауреатам Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник 2017 року». Серед трьох лауреатів глава держави відзначив і золотоніського хлопця, учня спеціалізованої школи №1 Владислава Шульгу, який врятував трьох дітей з-під завалів після липневого буревію.

Суспільство. Пів­то­ра ро­ки то­му зо­ло­то­нісь­ка ме­ди­ци­на сту­пи­ла на шлях ре­фор­му­ван­ня, об­рав­ши для се­бе но­ву, нез­ві­да­ну до­ро­гу ста­нов­лен­ня і са­мо­роз­вит­ку. Зви­чай­но, для цьо­го го­лов­ний лі­кар но­вос­тво­ре­но­го ко­му­наль­но­го під­при­ємс­тва “Зо­ло­то­нісь­кий місь­кий центр пер­вин­ної ме­ди­ко-са­ні­тар­ної до­по­мо­ги” Ві­ра Ан­то­но­ва по­бу­ва­ла не в од­ній ус­та­но­ві по­діб­но­го ти­пу в Ук­ра­ї­ні, аби ско­рис­та­ти­ся на­п­ра­цю­ван­ня­ми ко­лег і про­вес­ти пе­ре­хід­ний про­цес як­най­менш без­бо­ліс­но як для місь­ко­го на­се­лен­ня, так і са­мих ме­ди­ків. Що вже зроб­ле­но, чо­го до­сяг­ну­то, які проб­ле­ми і про­ра­хун­ки ма­ють міс­це в ро­бо­ті 3-х місь­ких ам­бу­ла­то­рій, яку ін­фор­ма­цію на­ра­зі важ­ли­во до­нес­ти до кож­но­го зо­ло­то­ніс­ця – про все це розповідає кореспондент тижневика “Зла­ток­рай” Алла Капля в се­рії пуб­лі­ка­цій на ме­дич­ну те­ма­ти­ку. Початок – від­ві­дини тре­тьої ам­бу­ла­то­рії, що зна­хо­дить­ся на 3-му по­вер­сі ди­тя­чої лі­кар­ні.

Суспільство. Міська влада провели дві чергові зустрічі із золотонісцями – на Богунського та Монастирській. Інформують, допомагають, роз’яснюють. Про місце наступної квартальної зустрічі повідомлять у понеділок.

Суспільство. Повернувшись із війни, бійці якомога швидше намагаються адаптуватися до буденного мирного життя. Найкращим і найефективнішим способом адаптації для наших захисників є робота. Однак, не завжди бійці АТО можуть швидко знайти місце зайнятості, яке б припало до душі, тому фахівці Золотоніського міськрайонного центру зайнятості приділяють особливу увагу даній категорії безробітних. Яскравим прикладом вдалого працевлаштування є учасник АТО Ярослав Чувашов, який знайшов роботу до вподоби. Зареєструвавшись у центрі зайнятості Ярослав скористався послугою перепідготовки кадрів. Успішно склавши екзамени, за спеціальністю електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, пішов працювати за здобутою професією на ПП «Агроспецпроект», де й працює зараз. 

Спорт. Золотоніська дитячо-юнацька спортивна школа запрошує всіх на місцеве футбольне “ель-класіко”. Потрібно лише прийти на міський стадіон у неділю, 24 вересня, та підтримати дитячі команди у боротьбі з однолітками із РК ДЮСШ Золотоніський район. Початок матчів середньої та старшої групи о 11:00 та 13:00 годині відповідно.

Освіта. Учні СШІТ вирішили нагадати золотонісцям про Всесвітній день миру, який традиційно відзначається 21 вересня.  Провели  неординарний захід на центральній площі — флешмоб із майстер-класами. Виготовили понад 1000 паперових голубів, які подарували присутнім, а розфарбовані щічки діток яскравими барвами налаштували емоційний запал перед початком свята. До проведення флешмобу «Діти за мир» долучилися майже всі класи, які своїм яскравим та різнобарвним вбранням заполонили всю площу, створивши справжнє коло єдності. І на кінець нашого свята діти випустили у небо білі повітряні кульки та два білосніжних птаха як символ миру, радості та доброти.

Освіта. У Золотоніській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті відзначили Міжнародний День миру. Учні молодших класів школи виготовили фігури Голуба Миру – одного з найбільш відомих символів цього дня, якими прикрасили шкільний ганок, коридори, класи. Учні старших класів провели флеш-моб «Ми за мир». Мета заходів – пропаганда миру і толерантності, дотримання принципів гуманності, свободи, добра і поваги.

Освіта. У ДНЗ “Калинка” відбулося свято з нагоди Дня визволення міста. Діти здивували не лише хореографічними і вокальними вміннями, а й краєзнавчими пізнаннями.