“Міськвиконком захищатиме інтереси жителів всіх багатоповерхівок”, – Олег Масло про нові договори з “Черкасигаз”

Нарада керівників комунальних служб, що зазвичай проходить під очільництвом першого заступника міського голови Олега Масла, цього тижня, як і попереднього, розпочалася з обговорення безвихідної ситуації, у якій опинилося приватне товариство “Янтарь”.

Його очільник Володимир Гончар повідомив про неврегульований державою механізм відшкодування пільг і субсидій, через що борг перед ПрАТ сягнув понад півмільйона гривень. Окрім цього, й без того критичне становище ускладнює управління газового господарства ПАТ “Черкасигаз”, яке змушує мешканців багатоквартирних будинків укладати додаткові договори. Згідно з ними безкоштовна послуга на поточний технічний огляд газового обладнання, як це було у попередніх домовленостях, скасована. Вона включена в обслуговування внутрішньобудинкових мереж. Звернення до Антимонопольного комітету не дало бажаних результатів. Отримана відповідь стверджує, що “розгляд цього питання виходить за межі повноважень АМК”. Хоча жоден з 86-и багатоквартирників не є власністю міської ради і незалежно від створеного там ОСББ чи ЖБК, у них проживають мешканці Золотоноші. Тому, як стверджує Олег Масло, керівництво міськвиконкому буде захищати їхні інтереси, навіть у тому випадку, якщо доведеться вдаватися до кардинальних заходів.

За словами керівника ПрАТ “Золотоношарембуд” Володимира Клімова, дорожники того дня займалися підготовчими роботами до асфальтування дворового заїзду на вул. Черкаська, 3. До цих заходів залучені і спеціалісти КП “Міськводоканал”, які збільшують висоту оглядових колодязів систем водопостачання та водовідведення, щоб вони функціонували після укладення асфальтного покриття. Проект на капітальне будівництво тротуару по вул. Баха отримав експертний висновок. Тому є надія, що нова доріжка з’явиться вже цієї осені.

У соціально-реабілітаційному центрі, що створюється на вул. Соборна, 10, прокладаються підземні комунікаційні мережі. Тому дворовий проїзд по Соборній, 18-22 буде тимчасово перекритий.

Алла КАПЛЯ,
тижневик “Златокрай”