Порошенко нагородив юного золотоніського рятівника Владислава Шульгу [ФОТО]

Президент України Петро Порошенко, під час урочистих заходів з нагоди відзначення Дня рятівника України, вручив пам’ятні подарунки лауреатам Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник 2017 року».

Серед трьох лауреатів глава держави відзначив і золотоніського хлопця, учня спеціалізованої школи №1 Владислава Шульгу, який врятував трьох дітей з-під завалів. Подія трапилася 1 липня під час буревію, котрий наробив лиха на території міста та району. Саме в той час на території п’ятої школи перебували діти. Прихисток від шаленого вітру вони знайшли біля господарської споруди, стіна якої і обвалилася на дітей. Про відважний вчинок простого хлопця, який не розгубився в екстремальній ситуації, згодом дізналася вся країна.

Всеукраїнська акція “Герой – рятувальник року” передбачає виявлення непересічних особистостей, які проявили мужність та героїзм під час рятування людей, майна, ліквідації пожеж, аварій, надзвичайних ситуацій, стихійного лиха; донесення до широкого загалу фактів та обставин їх героїчних вчинків, визначення найкращих серед кращих.

Ольга Климченко

Читайте також: Золотоніський юнак звільнив з-під завалів трьох дітей після буревію

Владислав Шульга разом із черкаським колегою-героєм Богданом Волком. Фото: управління ДСНС в Черкаській області