Екоінспекція провела позапланову перевірку “Агроспецпроекту”

Реагуючи на звернення громадян, Державна екологічна інспекція у Черкаській області провела позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Золотоніською філією ПП «Агроспецпроект».

Як повідомляють у прес-службі ДЕІ, встановлено забруднення землі неочищеними стічними водами в адміністративних межах Дібрівської сільської ради Золотоніського району, що виникло внаслідок пошкодження трубопроводу очисних споруд підприємства. До адміністративної відповідальності за статтею 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення притягнуто посадову особу. Золотоніській філії ПП «Агроспецпроект» видано припис на усунення виявлених порушень.

Також відібрані проби грунту, виконуються лабораторні дослідження зразків. В разі підтвердження факту забруднення ґрунтів стічними водами, Держекоінспекція розрахує збитки, завдані довкіллю, та вирішить питання щодо направлення матеріалів перевірки до правоохоронних органів для відповідного реагування. Ситуація, за словами фахівців, залишається під контролем Держекоінспекції.