Депутати допомагають відновлювати енергопостачання на закріплених кварталах міста

Аби прискорити процес ремонту електромереж, що майже повністю вийшли з ладу після потужного суботнього буревію, жителі Золотоноші почали звертатися до своїх обранців із міської ради. Не всі депутати володіють розумінням стану справ на своїх округах, проте кварталу №7, як видається, нині поталанило чи не найбільше. Позавчора тамтешні жителі ладнали свої лінії за допомогою свого ж представника у місцевій владі Сергія Кузнєцова, котрий запросив для допомоги свого кваліфікованого колегу. Мешканцям Низової, Лугової та решти вулиць і провулків округу допомагав ладнати мережу депутат та керівник відомого в місті підприємства “380В” Владислав Восколович. Хоч його підлеглі і займаються лише вуличним освітленням, не виконуючи функцій РЕМ, проте лихо, котре накоїла в місті негода, змусила мобілізувати зусилля всіх.

Сьомий квартал окрім, на жаль, типових для Золотоноші руйнувань, цими днями став ще й жертвою кількох крадіжок дротів, котрі опинились долі після буревію. Небайдужі земляки не минули нагоди, аби не підживитися металом, зовсім плюючи як на долю свого міста, так і його жителів. Першу спробу заволодіння дротами місцеві припинили, зафіксувавши автомобільний номер підприємливого громадянина. Гуртом наступного дня знайшли водія і переконали повернути “знахідку”. Другий випадок все ж став непоміченим, лишивши після себе чималі збитки На 1-му Низовому провулку вночі не стало цілої секції електромережі. Крім того, на території кварталу зафіксовано декілька більш дрібних нестач дротів.  Це, звісно ж, значно ускладнювало майбутню роботу енергетиків, а також збільшувало терміни подачі струму до осель.

– Все виявилось просто. Звернулись, приїхав Кузнєцов, долучився Восколович. Оперативно все підключили, всі лінії перевірили, по всім будинкам пройшлися. Особлива увага була на те, щоб ніхто не лишив увімкненими генератори струму, бо погоріли б. Їхню наявність аналізували по всіх вулицях спецприладами, – розповідає голова квартального комітету Ірина Костюк.

За її словами, всю нестачу електродротів депутати компенсували самотужки, аби прискорити процес підключення до мережі. Дякуючи за справді дієву увагу від обранців, Костюк відзначає, що нині цей квартал вже освітлений.

Нагадаємо, вчора вранці у місті налічувалось 874 домоволодінь без електропостачання. Згідно з повідомлення першого заступника міського голови Олега Масла, в цілому на території міста працюють три бригади енергетиків (в районі – 5). Ремонт вони розпочали одразу після буревію з двох великих підстанцій по 35 кВ, котрі живлять Золотоношу. Від них струм надходить на безліч менш потужних підстанцій по 10 кВ, котрі розташовані в різних кварталах. Станом на вчора 85 відсотків так званих “десяток” вже працювали, про далеко не всі лінії, що ведуть від 10кВ-підстанцій до житлового сектору, залишились цілими. Десь лежать стовпи, десь – викрадені дроти.

Сьогодні ж Масло повідомив, що без струму лишається вже 590 приватних будинків. Протягом другої половини дня енергетики працювали вулицях Черкаська та Монастирська (екс-Пролетарська).