В Золотоноші без струму лишаються ще 748 домоволодінь

Сьогодні вранці у місті налічувалось 874 домоволодінь без електропостачання. Станом на 13:00 енергетики встигли підключити вулиці Комунарівську (47 будинків), Семенівську (31 будинок) та Козацьку (48 будинків). Зараз працюють на Баха, Жашківській і Новоселівській.

Про це у Facebook повідомляє перший заступник міського голови Олег Масло. За його словами, в цілому на території міста працюють три бригади енергетиків (в районі – 5). Ремонт вони розпочали одразу після буревію з двох великих підстанцій по 35 кВ, котрі живлять Золотоношу. Від них струм надходить на безліч менш потужних підстанцій по 10 кВ, котрі розташовані в різних кварталах.

На сьогодні 85 відсотків так званих “десяток” вже працюють, про далеко не всі лінії, що ведуть від 10кВ-підстанцій до житлового сектору, залишились цілими. Десь лежать стовпи, десь – покрадені дроти.

– Я цілком розумію ймовірне незадоволення жителів досі знеструмлених будинків, біля яких вже працюють підстанції, але й зрозумійте ситуацію: наразі головна задача енергетиків – підключити максимальну кількість домоволодінь, де це потребує менше матеріальних і трудових витрат. Слідом дійде черга і до найбільш серйозних пошкоджень. Адже, якщо зараз всі сили кинути на них, то решта, значно більша частина міста, ще довго сидітиме без світла. Прошу терпіння й розуміння! Люди працюють, – зазначив Масло.

Також посадовець просить жителів, котрі очікують чергу на відновлення, за змогою навести бодай якийсь лад під своїми дворами навколо ліній електропередач (це значно спростить задачу енергетиків), а також слідкувати за цілісністю дротів.