Сергій Кузнєцов » Працювати будемо і без «сприяння»

Хоча б трохи увечері оговтавшись від шалених попередніх днів, не втримався від декількох думок, народжених і брудною інформаційною кампанією довкола ліквідації буревію, і вчорашньою черговою бравадою новиною на сторінках Facebook.

Чим займаються народні депутати в край важкий час для виборців? Тут, як кажуть в Одесі, є два варіанти: 1 – надають реальну допомогу, 2 –роблять вигляд, що надають. Особливо ці питання загострились протягом останніх декількох діб.

Візьмемо до прикладу Умань та Христинівку. В будь-який момент запитайте у місцевих жителів, чи було б прокладено стільки кілометрів доріг, чи ремонтувалася б система водопостачання, чи був би споруджений суперфонтан, чи надавалася б реальна юридична допомога та безліч інших корисних справ, якби свого часу вони не обрали справді свого депутата до парламенту? Відповідь лунає в більшості одна: без нього нічого б цього не було.

Є й інший випадок, на 197-му окрузі, нашому. Тут реальну допомогу від парламентаря золотонісці пам’ятають у вигляді… інвалідного візка на професійне свято медиків та цілого сертифікату на принтер, врученого військовим на честь ювілею військової частини. Уявляю, як відразу ж з отриманням сертифіката піднялася обороноздатність держави, чи покращилася якість надання медичних послуг після отримання візка.

А от в майстерності “примазуватися” до справжніх справ у нашого “народного єврооптиміста” немає рівних. Все будується, ремонтується, закупляється на окрузі, як виявляється, тільки за його сприяння. Прикладів безліч. Дуже зручно, адже список можна продовжувати ледь не щодня, бо мало хто з електорату знає, що виділення коштів з фондів державного та місцевих бюджетів відбувається і без “сприяння”. Тут вже влада обласна, районна та міська оббиває пороги міністерств. Саме вони формують подання, пишуть проекти і запевняють в актуальності тих чи інших робіт, можливості їхнього виконання.

Щоправда, деякі нардепи (тут згадаю тих же Яценка чи Рудика) разом з міськими головами та головами РДА разом переконують столичних чиновників про необхідність виділення коштів. Депутат від нашого округу мабуть обрав для себе інші пріоритети: наприклад, боротьба з тими, хто, на його думку, не забезпечить потрібний результат на наступних виборах. Навіщо допомагати незгодним? Простіше проводити у них обшуки та оголошувати підозри.

І простіше, і як ніколи актуально. Адже довіра до юного обранця навіть при наявності безкоштовної газети стрімко падає вниз. Не буду знову і знову перелічувати об’єкти по місту Золотоноша, по яких все ж проводиться та й ще буде проводитися реальна робота. Виявляється, і без “сприяння” це робити можливо. При спілкуванні ж зі своїми колегами з інших містзрозумів для себе остаточно, що фактично сьогодні ми не маємо в парламенті обранця, який би там відстоював інтереси виборців 197-го округу.

Навіть тоді, коли прийшло лихо у вигляді страшного буревію, все «сприяння» полягало у розтиражованому помічниками Facebook-повідомленні про те, що він по телефону розмовляв з віце-прем’єром і про щось там домовився. Тепер, мовляв, треба, щоб місцева влада спрацювала оперативно. А в цей час місцеві “князьки”, не очікуючи такої вкрай цінної поради, вже кинулися ліквідовувати наслідки стихії.

От від кого прийшла реальна та своєчасна допомога, так це від обласної влади, волонтерів, учасників АТО, підприємств та підприємців міста! Нам допомагають бригади РЕМ з інших районів. Люди відчувають, що про них піклуються, коли бачать посадовців на суботнику під час розчищення гілок, а не чують про якісь дзвінки в Кабмін.

Тут знову виникає питання, що зміниться, якщо не буде такого “народного”? Відповідь одна: нічого. Нічого гіршого вже не буде.

p.s. Користуючись нагодою, повернусь до буденних справ комунальників в процесі ліквідації наслідків негоди. Висловлюю величезну подяку золотоніськимекс-воїнам АТО, а також просто небайдужим людям, котрі цими днями допомагають нам вивозити тонни дерев та гілок своїми ж власними автомобілями. Віктор та Руслан Яковенки, Микола Шиян, Олександр Виноградов – ви і є тим прикладом солідарної громади, якій не страшні жодні негаразди. Окремо висловлюю також вдячність колективам ЛГЗ «Златогор» та ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат», які також активно надають свої технічну допомогу.

сергій кузнєцов 02

­

Сергій Кузнєцов,
депутат міської ради,
директор КП «Міський Водоканал»