“Нова школа”: гімназія впроваджуватиме нові стандарти в початковій школі [ФОТО]

Золотоніська гімназія стала однією з чотирьох шкіл Черкащини, яка має намір взяти участь у Всеукраїнському експерименті «Нова школа», присвяченому пілотному впровадженню нового Державного стандарту у початковій школі. За задумом, в основі інноваційних підходів до навчання першокласників, які  з 1 вересня поринуть у пілотний експерименті, покладено визнання цінностей дитини. Мова йде про навчання, котре має відповідати віковим особливостям, базуватися на грі та динамічній активності, сприяти розвитку творчості і найголовніше – подобатися малечі.

До участі в експерименті золотонісці раніше подали заявки до Міністерства освіти. За результатами відбору учителі гімназії Олена Пасенко та Олена Уварова були відібрані до співпраці з іншими креативними та сміливими педагогами України.

Чи готова школа до серйозних викликів, чи готові вчителі залишити зону комфорту і попрацювати в експериментальному режимі, що потрібно кожному з них для ефективного впровадження інноваційних ідей, чи підтримана ідея на рівні батьківського комітету та педагогічної ради – з метою знайти відповіді на ці питання до гімназії днями завітала численна делегація. До її складу увійшли працівники МОНУ, Інституту інноватики, управління освіти Черкаської ОДА,  Черкаський обласного інститут післядипломної освіти педагогічних працівників та міського відділу освіти. Візитом гості лишились задоволені, господарі ж – натхненними до нових звершень.

Золотоніська гімназія 01 Золотоніська гімназія 02 Золотоніська гімназія 03 Золотоніська гімназія 04 Золотоніська гімназія 05