Підсумки дня – 14-15 червня [ФОТО]

ЖКГ. Дороги, нові знаки, колектор водовідведення – такі основні теми лунали на традиційній нараді комунальників, що відбулася в середу за очільництва начальника УЖКГ Олександра Флоренка. Головне питання цих днів – поточний ремонт вулиці Благовіщенської, котрий розпочали виконувати фахівці «ЗолотоношаРемБуд».

Система водовідведення на вулиці Шевченка готується до другого етапу своєї реконструкції. Одразу після завершення робіт на Благовіщенській ділянка від перехрестя із Миколаївською до автобусної зупинки біля Податкової буде повністю розрита. Саме тут лишився шмат старого колектора, котрий і дав про себе знати після нещодавніх злив.

ЖКГ. Золотоніські шляховики вчора закінчили капітальний ремонт тротуару на перехресті вулиць Черкаська та Січова. А також провели всі підготовчі роботи до поточного ремонту вулиці Благовіщенська. Вже в другій половині дня на цій вулиці нарешті було розпочато проведення асфальтних робіт.

золотоноша черкаська січова

ЖКГ. Активна громада – запорука успіху! Доки дехто займається чорним піаром в інтернеті проти всіх і вся та створює штучні конфлікти навколо ОСББ на Соборній 7, інші проводять реальну роботу для розвитку своєї маленької громади.

Активні мешканці ОСББ “Січ-25”, яке знаходиться на вулиці Січова, нещодавно провели суботник в дворі своєї п’ятиповерхівки. Під час суботника громада провела капітальне прибирання двору, ліквідувала аварійні дерева, облаштувала шикарні клумби, ігровий майданчик для дітей та нові комфортні лавки коло кожного під’їзду, а також встановила там новенькі урни. Все це було зроблено за кошти мешканців, які вони закамулювали на рахунках свого ОСББ під час сплати щомісячної абонплати за обслуговування свого будинку. До слова, надавачем окремих послуг по обслуговуванню цього ОСББ є КП “Міський водоканал”.

Нещодавно мешканці брали участь в міській програмі співфінансування “Золотоноша власними руками”, виготовили проектно-кошторисну документацію, по якій за кошти міського бюджету було проведено капітальний ремонт дворового проїзду та тротуару коло будинку. Наразі громада цього ОСББ вирішила взяти участь в іншому міському конкурсі – “Кращій двір та краще подвір’я”. В разі перемоги, “арсенал” їхнього дитячого ігрового майданчика може значно збільшитися.

До речі, в цій п’ятиповерхівці кілька років тому по державній програмі підтримки ОСББ було проведено капітальний ремонт даху, в підвалах замінено комунікації, в усіх під’їздах замінено дерев’яні вікна на пластикові та встановлено там залізні двері з кодовими замками. 

золотоноша осбб січ

ЖКГ. Успішне запровадження фахівцями КП «Міський Водоканал» альтернативного опалення золотоніських навчальних закладів знайшло свій відгук в далекому містечку Бершадь, що на Вінничині. У вівторок знайомитись із досвідом приїздив тамтешній інженер відділу освіти. Його місто має намір серйозно взятися за переобладнання котелень, тому візит на Черкащину має стати в нагоді для подальшого планування локальної енергетичної міні-реформи.

Михайло Климчак Бершадь 1

Економіка. На мосту через Дніпро 19 червня розпочнуться ремонтні роботи. На період виконання робіт буде введено обмеження руху транспортних засобів, окрім автомобілів спеціального призначення та рейсових автобусів, повідомляє прес-служба САД у Черкаській області.

Рух рейсових автобусів по мосту буде здійснюватися у спеціально відведений час:

– з 6.00 год. до 9.00 год.,
– з 16.00 год. до 19.00 год.

Поточний середній ремонт мосту триватиме близько 4 місяців. Разом з тим, здійснюватиметься поточний середній ремонт дамби протяжністю 12 км. Для зручності водіїв на автомобільних дорогах Н-16 Золотоноша-Умань, Н-08 Бориспіль-Запоріжжя та Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук будуть встановленні інформаційні стенди про проведення ремонтних робіт на ділянці дороги із зазначенням схеми об’їзду.

Про відновлення автомобільного сполучення Служба автомобільних доріг у Черкаській області інформуватиме. Окрім того, відокремленим структурним підрозділом Одеської залізниці «Шевченківська дирекція залізничних перевезень» на час ремонту для перевезення пасажирів буде запущено два додаткових дизель-потяги за маршрутом «Черкаси-Золотоноша» та у зворотному напрямку.

Час відправлення цих дизель-потягів:

– з Черкас до Золотоноші – 12:02 та 14:41
– із Золотоноші до Черкас – 13:11 та 15:52

Служба автомобільних доріг у Черкаській області просить усіх водіїв поставитися з розумінням до тимчасових незручностей під час проведення ремонтних робіт, оскільки це необхідний крок для розбудови та оновлення транспортної інфраструктури Черкащини.

дамба черкаси

Освіта. GoCamp відкриває Черкащину французькому волонтеру. Два дні екскурсії у Каврай і Гельмязів були дуже плідними, веселими і повчальними для першого франкомовного табору, що проводиться у Золотоніській гімназії. В Кавраї табір відвідав музей видатного поета, філософа та музиканта Григорія Сковороди. Діти перекладали волонтеру всю екскурсію та завдяки цьому поповнили свій лексичний запас новими виразами та словами. Учні дізналися багато фактів про видатну постать.

Другий день був більш активний. Золотонісців зустріло село Гельмязів. Там табір шукав скарби Юрія Савицького, а щоб веселіше було, усіх поділили на чотири команди. Три команди дітей і одна – дорослих. Всі випробування пройшли успішно і в кінці кожна команда отримала ключ від скрині, але підходив до неї лише один. Потім було проведено три майстер класи: учасники готували відомі Гельмязівські бублики, плели ляльку мотанку та виготовляли сумочки. Наприкінці діти грали в козацькі ігри та нарешті знайшли скриню зі скарбами. Француз Максанс пройшов обряд посвяти у козаки. наостанок всіх нагодували найсмачнішою польовою кашею.

go camp Золотоноша

Освіта. 13 червня до Санаторної школи-інтернату завітав гість з організації “Global Office”, 29 річний Максаніс Пеніге, котрий цими днями проводить франкомовний табір у гімназії. Учні навчального закладу провели гостю екскурсію школою, розповідаючи англійською її історію, а після відпочинку та цікавих дискусій було проведено ряд заходів! Під час роботи в групах та парах діти розповідали про свою країну та рідне місто, обговорювали здоровий спосіб життя, малювали, декламували вірші, робили аплікації та вели бесіди. В санаторній школі відзначають візит Максаніса Пеніге та сподіваються, що це лише початок плідної співпраці з іноземними волонтерами.

золотоноша санаторна школа

Освіта. 9 червня ошатна зала другої школи зустріла чимало гостей. У цей день вручали Свідоцтва про базову загальну середню освіту учням 9 класу. У поетичних рядках дев’ятикласники пригадали всі роки шкільного життя: першу учительку, перші труднощі, середню школу, учителів та перше шкільне кохання. Присутніх вразило професійне виконання пісень Даші Корженевської та Інни Білоус. Креативно привітали діти і свою класну маму – Світлану Лискову. Вони створили імпровізоване серце з компліментів для Світлани Миколаївни. Сучасний флешмоб, у виконанні випускників, вразив своєю довершеністю, синхронністю та мелодійністю. Випускників щиро вітали першокласники, найдорожчі в світі люди – батьки, класний керівник та директор школи: вона вручила школярам такі довгоочікувані свідоцтва.

Колектив навчального закладу щиро вітає учнів з отриманням першого серйозного документа. Зичить здійснення мрій та задумів. І, звісно, чекає всіх першого вересня, щоб продовжити цікаву дорогу на шляху до знань разом.

золотоноша сшіт №2

Освіта. Минулого тижня в Золотоніському технікумі ветеринарної медицини відбулися Малі Олімпійські ігри, в яких взяли участь студенти 1 курсу. Юнаки та дівчата змагалися в різних видах спорту: біг на 100, 200 та 1000 метрів, стрибки в довжину, підтягування на перекладині, відтискання від підлоги, перетягування канату, естафети та ін. Переможцем стала команда 1 – В курсу.

золотоніський технікум ветеринарної медицини