Підсумки дня – 12-13 червня [ФОТО, ВІДЕО]

ЖКГ. На вулиці Благовіщенська золотоніські шляховики вчора проводили підготовчі роботи до поточного ремонту дорожнього покриття, працюючи на відрізку від перехрестя з Піддубного до Черкаської. Сьогодні ж, у зв’язку з погіршенням погодних умов у вигляді вранішніх опадів, шляховики не змогли розпочати ремонт вулиці. Адже у воду ніхто асфальт класти не буде.  Проте щоб не втрачати часу та не чекати, доки дорога на Благовіщенській висохне, шляховики розпочали підготовчі роботи до другого етапу капітального ремонту дворового проїзду п’ятиповерхівки на Січовій 25. В рамках цього проекту також буде відремонтована частина тротуару на перехресті вулиць Січова та Черкаська.

золотононоша вулиця благовіщенська

Суспільство. Два десятки юнаків та дівчат із прифронтової Авдіївки прибули минулого тижня на оздоровлення та культурний відпочинок до нашого міста. Група дітей з Донбасу гостює тут вже не вперше, а ажіотаж навколо відвідин лівобережного міста цього року був чималим. Гостювання стало можливим завдяки тісній співпраці нашої міської ради і тамтешньої військово-цивільної адміністрації.

авдіївка - золотоноша 1 [870_650]

Суспільство. Місцева молодь започатковує конкурс “Золотоноша має талант”. Відповідне звернення опублікувала учасниця Молодіжного клубу журналістики Олена Часнік. Заявки на участь можна подавати за електронною адресою zolotalant@gmail.com.

Суспільство. Золотоніська військова частина повідомляє, що з 14 до 16 червня, відповідно до планів бойової підготовки в Повітряних силах ЗСУ, відбудуться командно-штабні навчання з практичними заходами. Одне із питань навчань – підтримання спроможностей військових щодо недопущення нападу та скоєння диверсій на об’єктах. Інформацію просять поширити серед місцевого населення для підтримання спокою та громадського порядку в районах розташування військової частини А1402.

Суспільство. 10 червня на території табору Maximum відбувся пікнік для дорослих і дітей. Всі гості мали змогу не тільки поласувати смачною кашею та сосисками, а й чудово провести час і подолати свої страхи. Учасники мали змогу залізти на скелелазку, пройти канатну дорогу і покататися на 11 метровій гойдалці. Для малечі організували дерев’яний манеж де вони грали у футбол. Дорослі в свою чергу теж не сумували, змагаючись у волейболі, американському і європейському футболі, перетягуванні канату. Хто не мав змоги грати у спортивні ігри, займались шахами.

золотоноша табір maximum

Суспільство9 червня в гості до Золотоніських рятувальників приходили хлопчики та дівчатка, щоб ще раз закріпити свої знання з основ безпеки життєдіяльності. Школярі дізналися про необхідність бути обережним і уважним, постійно дотримуватись правил безпечної поведінки, щоб не виникла пожежа. Також вони уважно роздивлялися пожежний автомобіль та пожежно-рятувальне обладнання, за допомогою якого пожежники проводять рятувальні роботи. Усі учні мали можливість посидіти за кермом пожежного автомобіля. На завершення екскурсії, дітвора залюбки фотографувалась біля пожежного автомобіля і гучно подякувала рятувальникам за цікавий і пізнавальний захід, адже вони отримали багато корисної інформації, позитивних емоцій та вражень.

Золотоноша пожежна частина

Освіта. Вони приїхали за тисячі кілометрів, аби навчити українських дітей іноземним мовам. Другий рік поспіль в Україні організовують мовні табори. За вчителів – волонтери з усього світу. Працюють у маленьких населених пунктах, а живуть у сім’ях своїх учнів. 29 річний Максаніс Пеніге на кілька тижнів став вчителем Золотоніської гімназії. Для дітей він “місьє француз”, який допомагає опанувати мову і знайомить з культурою своєї країни. Вдома Максаніс був журналістом. Але захотілося побути вчителем і познайомитись з новою для себе країною.

Освіта. A Friend in Need is a Friend Indeed! У п’ятницю в англомовному таборі санаторної школи-інтернату учні 2-А класу говорили про дружбу. Вони активно малювали та обговорювали постери, вели бесіди та дружно створювали спільний колаж. Учні розповідали, що справжні друзі допомагають один одному, діляться всім, грають в ігри та відпочивають разом! Під час проведення заходу учні активно застосовували лексику з теми, працювали в групах та парах, освоювали навички спільної проектної роботи!

Вчора ж день табору в був присвячений домашнім тваринам. Учні класів приносили своїх домашніх улюбленців, розповідали про них та ділилися своїми враженнями з однокласниками. Крім того, кожен учень намалював свого домашнього улюбленця, і таким чином ми змогли створити чудовий постер з усіма тваринками. Під час проведеної роботи діти мали змогу попрацювати у парах, згадати назви тваринок англійською мовою та оволоділи навичками створення спільного проекту.

золотоніська санаторна школа-інтернат

Погода. На відміну від перших 10 днів червня, другі 10 днів очікуються прохолоднішими та з окремими грозовими дощами. Про це повідомляє Черкаський обласний гідрометцентр. Перша декада червня загалом видалась теплою, однак для неї були характерні значні коливання температури повітря. Середня декадна температура повітря по області становила 19,1-20,0°, що на 2° вище кліматичної норми. Денний максимум температури у найбільш теплий день 7 червня досягав +30+33°. Мінімальна температура повітря у найхолоднішу ніч 4 червня становила +5+9°. Опади відмічались лише впродовж 1-3 днів і розподілялись по території вкрай нерівномірно. У крайніх західних районах області випало 20-36 мм (74-157% декадної норми), на решті території – 0,4-6 мм (1-23% декадної норми). У Каневі опадів не було зовсім.

Із синоптичної карти видно, що погоду Черкащини почала формувати обширна улоговина північного циклону. Тому на поточному тижні переважатиме прохолодна погода з періодичними дощами різної інтенсивності. Завтра вночі та у перший половині дня очікуються короткочасні дощі, грози, температура вночі у межах +12+17º, вдень +21+26º, місцями вітер посилюватиметься до 15-20 м/с.

Температура води у Дніпрі біля Черкас на 8 год. становить 22°С. Радіаційний фон у Черкасах становить 12 мікрорентген на годину, що у межах природного фону.

До відома: за кліматичними даними середньодобова температура на 13 червня становить 17,9° тепла, на цю дату найвища температура повітря 34,4° тепла відмічалася у 2010 р., найнижча – 5,0° тепла – у 1984 р.

Прямим текстом. Міський голова Золотоноші відповів у своєму на Facebook щодо допису про вчорашній візит народного депутата Владислава Голуба до свого виборчого округу. За словами посадовця, він дуже радіє, що парламентар все-таки знає, де знаходяться очисні місцеві споруди.