Негода в Золотоноші змусила змінити плани комунальників

Чимало лиха накоїла і не менше головного болю фахівцям додала потужна злива, котра накрила місто увечері 6 червня. Ліквідація її наслідків й стала головною темою традиційної тижневої наради комунальників. Роботи вистачило всім ще в переддень, а ранок за наслідками приданого лиха подарував місту ще більш неприємний сюрприз.

Природна стихія вирувала в Золотоноші близько години. Окрім суттєвої кількості опадів зафіксовано й чималі пориви вітру. Через них ще під час дощу ледь не половина міста лишилася без електропостачання внаслідок позаштатної ситуації в мережах. Попри обіцянки відновити живлення принаймні до ранку, аварійні бригади РЕМу зі своїм завданням зуміли впоратись вже увечері.

Тим часом на Соборній 16 через буревій впало дерево, навіть трохи зачепивши будинок. За словами керівника управління ЖКГ Олександра Флоренка, дерево не сухостійне, в аварійному стані не перебувало. Про це свідчить хоча б те, що вітер його просто вирвав з корінням. Над ліквідацією цієї події ще того ж вечора почала працювати бригада від КП «Міський Водоканал».

Тим часом справжня НП трапилась на тому ж об’єкті, що й постраждав торік після аналогічної зливи. Мова йде про старий колектор водовідведення на вулиці Шевченка. Не встигли комунальники в переддень розпочати підготовку до повного відкриття руху, як вже вранці проїзну частину знову довелося перекривати. Цього разу провалля утворилося рівно на тому місці, де планувалося здійснювати наступний етап заміни труб – біля будівлі Податкової. Наразі рух на ділянці від перехрестя з Миколаївською до піцерії VIVA перекрито повністю. Сюди комунальники не радять їздити навіть відчайдухам, котрі спробують оминути загородження. Очільник «Міського водоканалу» Сергій Кузнєцов повідомляє, що на місці працюють дві помпи перекачки (від його підприємства, а також від Маслоробного комбінату), провадиться підготовка до інсталяції нових труб.

В свою чергу міський голова Віталій Войцехівський завтра вранці збирає розширену нараду з комунальниками, рятувальниками, енергетиками, правоохоронцями та підрядником, що нині виконує ремонт системи водовідведення, для подальшої координації дій.

– Поки хтось на словах дуже палко з трибуни переживає за місто і за колектор, ми розуміємо, що за нас ніхто нічого не зробить. Є серйозна проблема, її треба вирішувати. Бажано конкретними справами, а не риторикою. Завтра будемо радитись, – коротко прокоментував ці події міський голова.

Ситуація в цілому очікувана, адже про критичний стан старого колектору, котрий закладався понад 40 років тому, відомо давно. Будь-яка злива здатна спричинити просідання ґрунту на цих ділянках, власне через що й розпочалася масштабна реконструкція. Інша річ, що надзвичайна подія дещо зламала плани логістичні.

Ще вчора Олександр Флоренко повідомляв про найближче відкриття вулиці Шевченка. Наступний етап заміни труб, мовляв, розпочнеться після ремонту Благовіщенської, котра вже довгий час слугує головним шляхом об’їзду центральної вулиці. Її стан за цей період став справді критичним, тому це завдання – першочергове. Проблема тепер полягає в організації руху транспорту, адже масштаби робіт на цій вулиці змушують перекривати її повністю на декілька діб.

Керівник «ЗолотоношаРемБуду» Володимир Клімов задекларував про готовність його підлеглих розпочати роботи вже цієї п’ятниці. Протягом близько тижня автомобільний трафік буде тимчасово перенаправлено на Пушкіна. Питання руху рейсових автобусів наразі узгоджується з місцевим перевізником, адже ця вулиця для них точно не придатна. Нині обговорюються чимало варіантів, серед яких – тимчасовий рух усіх автобусів в об’їзд по 23 Вересня та Богунського.

Серед нагальних питань шляховиків – капітальний ремонт дорожнього покриття на вулиці Шелухіна. Перші метри асфальту вона побачила ще у вівторок. За два дні «рембудівці» обіцяють завершити облаштування новенької дороги.

схема ремонту колектора [870_650]