Підсумки дня – 2-3 червня [ФОТО]

ЖКГ. Наведення благоустрою в Золотоноші триває. Паралельно з капітальним ремонтом вулиці Шелухіна золотоніські шляховики займаються фарбуванням пішохідних переходів та “лежачих поліцейських” на Шевченка. Після того, як працівники генерального підрядника виправили всі зауваження та недоліки на аварійному колекторі, що зафіксувала робоча комісія та представники технагляду, будівельники наразі закінчують облаштування піщано-щебеневої подушки. Вулицю Шевченка буде відкрито для руху транспорту найближчі день-два. На території майбутнього гідропарку “Надія” також не зупиняють свої роботи працівники будівельної організації.

золотоноша

ЖКГ. Невідомі підприємливі громадяни вирішили внести й свій посильний вклад до розвитку нашого міста. Позавчора зранку працівників генпідрядника очікував неприємний сюрприз – із земснаряда було поцуплено два аккумулятори. Внаслідок цього роботи на об’єкті знову було призупинено на 1-2 дні. Це вже другий напад на об’єкт. Взимку з будмайданчика майбутнього гідропарку “Надія” було викрадено всі високовольтні дроти.

гідропарк надія

Політика. Вибори на місцях, які відбулися в Україні у жовтні 2015 року, показали цікаву тенденцію: багато молоді прийшли до влади у селах та районах. В селах Подільському Черкаської області та Давидові Львівської головами стали студенти. Хтось пишався перемогою, хтось не вірив в їхній успіх – та через півтора року зміни помітили всі. Про будні голови Подільського Артема Кухаренка розповідає оглядач видання “Українська правда. Життя“.

Артем Кухаренко 01

Культура. “Мене не полишає захоплення тим ентузіазмом, з яким готувалися до змагань наші хлопці, з яким піднесенням поспішали вони на тренування. Підготовка до конкурсу відбувалася у вільний від виконання службових обов’язків час, якого у військовослужбовців не так і багато”. Так прокоментував фінал золотоніської Ліги Сміху за участі воїнів 156 зенітного ракетного полку його очільник. Місцеву «Лігу сміху» у Золотоноші проводять другий рік поспіль. Нинішній сезон стартував ще в жовтні, тоді перший етап конкурсу жартів зібрав аж 12 команд.

контрольний вистріл 5 [870_650]

Суспільство. 1 червня в парку Шевченка відбувся святковий концерт до Дня захисту дітей.

золотоноша парк шевченка

Освіта. Золотоніські команди підкорюють Вінницю у півфіналі проекту “Відкривай Україну”. Серед 265 команд до півфіналу потрапили одразу чотири команди з нашого міста: Золотоніська Гімназія, Спеціалізована школа №2 інформаційних технологій, ЗОШ №3 та №6. Участь в інноваційному проекті стала можливою за фінансового сприянням міського голови, міської ради та підтримці відділу освіти.

відкривай україну золотоноша

Освіта. Цікавий та дещо дивний шкільний календар: коли добрі господарники ще лише радіють першим сходам посіяного, то гімназійний травень – це пора обжинків, підведення підсумків. Цей рік був цікавим на нововведення, креативні проекти та напрочуд щедрим на успіхи, злети і перемоги. Про підсумки навчального року, підбиті минулого тижня, розповідає заступник директора Золотоніської гімназії Світлана Буряк.

Золотоніська гімназія 01

Освіта. Темою третього дня у франкомовному таборі, що проводиться вперше на базі Золотоніської гімназії, була «Моя родина». Учасники табору активно вивчали лексику із зазначеної теми, складали родинне дерево, описували сімейний портрет та грали у лексичні ігри. Діти будували діалоги з теми, іноді вони набували комічного характеру, що спонукало учнів до комфортного спілкуванню між собою. Завдяки вчителю з обслуговуючої праці Тетяні Костогриз, французький волонтер разом з дітьми навчилися «снувати» Голубів Миру. День в таборі завершився весело і ритмічно.

золотоніська гімназія

Освіта. Міжнародний день захисту дітей у Золотоніській санаторній школі-інтернаті почався із конкурсу малюнків на асфальті. Діти малювали мир, дитинство, літо, сонечко, квіти. Шефи школи – управління екології Черкаської обласної ради в особі його начальника Олени Звягінцевої – приїхали до дітей з подарунком. Після святкового концерту учнів запросили на святкову дискотеку.

золотоноша санаторна школа

Освіта. У п’ятій школі широко відкрилися двері пришкільного оздоровчого табору «Сонечко». Веселими піснями, іграми, конкурсами розпочали оздоровлення маленькі вихованці закладу. Усіх дітей привітала директор табору Раїса Сушко. Разом із музичним керівником учні розучували рухливі пісеньки. Звісно ж, урочисто під маршову музику діти занесли прапор, у формі гри познайомилися із загонами, а їх цього річ три. Це «Капітошки», «Фантазери», «Бджілки». Діти разом із вихователями вже розучили девізи, речівки, а потім із музичним керівником пригадали загонову пісню. В навчальному закладі сподіваються, що під час відпочинку діти оздоровляться, загартуються, повеселяться, дізнаються багато нового і цікавого, у них залишиться гарний настрій, прекрасні враження.

золотоноша зош 5