“Комедія на Тарасовій горі”, – черкаські ЗМІ розповідають про PR-day народного депутата [ФОТО]

Нещодавно черкаська політична тусовка посміхнулася від “підступного” нападу “танцюючих чоловічків” на депутатську приймальню нардепа від в/о №197 Владислава Голуба. І хоча вороги України до інциденту виявилися непричетними (нардепа налякала кореспонденція спокійного, але соціально активного клієнта місцевої водолікарні), Голуб вирішив, що береженого й Ктулху береже, пишуть на шпальтах черкаського інтернет-видання “Провінція”.  

22 травня політично свідомі й просто мобілізовані за місцем роботи українці збираються в Каневі для відзначення річниці перепоховання Тараса Шевченка. За звичаєм, учасники ходи від Успенської церкви (тут відспівували Шевченка) до місця вічного спочинку поета на Чернечій горі мають бути піднесеними, мов на першому побаченні. Звісно, це не всеохоплююча радість хасидів на могилі цадика Нахмана в Умані під час Рош-га-Шана. Але перепоховання Шевченко традиційно викликає у учасників переважно позитивні емоції.

Проте нардеп Голуб зумів влаштувати власну комедію у Великому Спектаклі на Тарасовій горі. Бувають люди, що навіть на похованні намагаються бути важливішими за небіжчика. Вирішивши, що вороги обов`яково використають цей день, аби звести з ним рахунки, напередодні нардеп попередив на Фейсбуці про плани лихих людей.

“Чернеча гора – це те святе місце, яке з покоління в покоління надихає усіх українців на вчинки, чесність, принциповість та працю заради нашої неподільної та незалежної України. Проте, маю інформацію, що не усі українці думають так. Є певні керманичі Черкаської області та їх друзі, котрі прагнуть використати цю святу для усіх нас дату у власних інтересах та організувати провокацію проти мене як народного депутата та учасників ходи “Кобзареві – світове визнання…”

владислав голуб 03

Треба сказати, що ініціатором акції “Кобзареві — світове визнання!” є директор  ТОВ “НВФ “Урожай” Олег Васецький. У рамках акції в області було зібрано (так заявляють організатори) близько 30 тисяч підписів людей, які просять внести Шевченківський заповідник до “культурної спадщини ЮНЕСКО”. Принаймні, так заявив Владислав Голуб у своїй патетичній промові на Тарасовій горі 22 травня. З промови Владислава Голуба на Тарасовій горі 22 червня 2017 року:

От, ми бачимо зараз прапори: “Кобзареві – світове визнання”. Я хотів би подякувати за цю дуже достойну ініціативу черкаському бізнесмену, благодійнику, меценату Олегу Володимировичу Васецькому. А також десяткам тисяч тих черкащан, які зібрали підписи для того, щоб ми зробили ці видатні місця культурною спадщиною ЮНЕСКО.

…Вячеслав Анатолійович (це вже до віце-прем`єра Уряду з гуманітарних питань Кириленка, – ред. Провінції), у мене буде вже до вас прохання і відповідно буде звернення: от є підписи…Ми б хотіли передати ці підписи вам, для того, щоб ви нам помогли зробити ці видатні місця культурною спадщиною ЮНЕСКО…”

Ошелешений Вячеслав Анатолійович кілька секунд вагався. По-перше, Голуб з`явився на Тарасову гору у супроводі 10 мовчазних бодігардів у чорних шкіряних куртках. Не візьмеш підписи, ще притиснуть десь у кутку. Сам Кириленко легковажно приїхав у Канів у супроводу одного помічника, тому сподіватися міг лише на кмітливість та приткі ноги.

Владислав голуб 01

По-друге, немає такого поняття “культурна спадщина ЮНЕСКО”. Існує сталий фразеологізм “об`єкти всесвітньої спадщини ЮНЕСКО”. Україна поки що пишається тим, що туди внесено 7 об`єктів від нашої держави.

До речі, український Уряд вже запропонував ЮНЕСКО зробити могилу Шевченка в Каневі та Шевченківський національний заповідник таким об’єктом. Тому команда Васецького й Голуба могла або приєднатися до ініціативи Уряду, або запропонувати ЮНЕСКО створити “культурну спадщину”. Тому 30 тисяч підписів на підтримку ініціативи місцевого олігарха й ініціативного нардепа можна відправляти “на дєрєвню дєдушкє, Канстантін Макаричу”. Кириленко їх, до речі, так і не взяв.

Олег Васецький

Єдине, що бентежить: про свою безпеку від анонімних ворогів Голуб попіклувався. А хто б уберігав від провокацій “певних керманичів Черкаської області” учасників ходи “Кобзареві — світове визнання”?

владислав голуб 02