Підсумки дня – 18-19 квітня [ФОТО]

ЖКГ. В зв’язку з проведенням поточного ремонту дорожнього покриття, завтра з 8-30 ранку буде перекрито вулицю Баха від перехрестя з Обухова і до перехрестя із Семенівською.

золотоноша вулиця баха

ЖКГ. На ділянці реконструкції колектора водовідведення по вулиці Шевченка сьогодні тимчасово й частково відновлено рух легкових автомобілів.

колектор

Економіка. В середині травня делегація з міста Штольберг планує візит-відповідь до України. Відповідне запрошення від міської ради було озвучене декілька місяців тому, адже Золотоноша прагне подальшого зміцнення партнерських відносин. Подібні українсько-німецькі відносини були встановлені торік зусиллями місцевих влад та громадської організації «Українські партнерства Ерцгебірге». Подібне гостювання, на думку німецьких посадовців, може стати цікавим в економічному плані для обох сторін і сприятиме подальшому поглибленню знайомства між громадами.

штольберг

Погода. На Черкащині не по квітневому холодно. Черкаський обласний гідрометцентр звертає увагу, що у зв’язку з подальшим надходженням арктичного повітря, 19-22 квітня на Черкащині вночі очікуються заморозки у повітрі інтенсивністю 0-5°, на поверхні ґрунту 3-8°; денна температура становитиме лише 4-9° тепла. Дискомфорту додаватиме поривчастий вітер. Суттєвих опадів не передбачається.

Культура. Золотоніська дитяча музична школа запрошує на звітний концерт вокального та хореографічного відділів. Захід відбудеться 25 квітня о 17:00. Місце проведення – міський Будинок культури.

золотоніська ДМШ

Культура. Вже за два дні в тому ж залі і в той же час золотонісців запрошують на звітний концерт інструментального відділу.

золотоніська ДМШ 02

Культура. 27 квітня з 11.30 до 13.30 у стінах Черкаського художнього музею буде проведено круглий стіл «100 років з часу викладацької діяльності Олександра Богомазова у Золотоніському комерційному училищі». Олександр Богомазов (1880 – 1930) – український графік, живописець, педагог та теоретик мистецтва, яскравий представник українського та світового авангарду. Гості заходу: Дмитро Горбачов – відомий український мистецтвознавець, професор,  Олена Кашуба-Вольвач – відомий мистецтвознавець, дослідник творчості О. Богомазова, Катерина Лебедєва – українська письменниця, журналістка, мистецтвознавець. Організатори запрошують черкаських художників, мистецтвознавців, студентів та усіх поціновувачів національного мистецтва долучитися до заходу.

богомазов

Блоги. І знову обстріли Авдіївки! Знову жертви і руйнування! Більше 20-ти влучень у багатоповерхову забудову, снаряди лягали поруч з дитячими садочками та школами. Звісно, Золотоноша та її мешканці не змогли залишитися осторонь від цієї біди. Олексій Дробязко у своєму блозі розповідає про чергову поїздку до прифронтового міста та допомогу від золотонісців.

авдіївка 2