Як золотонісці готуються до святкування Великодня [ВІДЕО]

Два дні залишилося до головного православного свята — Христового Воскресіння. Як зазвичай передує йому в українців багато справ: ретельне прибирання власної оселі, фарбування яєць, приготування смачних страв і традиційних пасок, прикрашання будинку. Великдень чекають всі, навіть ті, хто себе до лав вірян не відносить. Адже це християнське свято асоціюється ще з приходом радості, ніжності й тепла, а підготовка до нього в більшості викликає лише позитивні та добрі емоції. Важливо не просто побувати на церковній відправі, а й взяти участь у родинних та громадських обрядах. 

Весна, прекрасна погода та традиційні смаколики – чи можна вигадати краще дозвілля? Звичаї дарувати один одному ті ж самі крашанки та писанки відомі кожному із глибокого дитинства. Хтось використовує готові термоналіпки, хтось просто фарбує яйця барвником, або ж лушпинням цибулі. Комусь цікаво створити справжній святковий настрій, підключивши трохи фантазії. Вона ж у золотонісців вирує своїм креативом з року в рік.

Та найголовніше те, що Великдень збирає рідних людей разом і нагадує про такі важливі поняття, як сім’я, дружба, любов, повага та взаємодопомога.

Про деталі сімейного святкування, підготовки до цього дійства, а також про ставлення до свята містяни розповіли у свіжому випуску проекту “Золотоноша Говорить”: