В Золотоніській гімназії влаштували “японський” день [ФОТО, ВІДЕО]

У квітні, коли в Україні починають квітувати абрикоси та вишні, золотоніські гімназисти відзначають день Японії в рамках проекту «Кухня народів світу». Країна вранішнього сонця, квітучої сакури, ароматного зеленого чаю, спокою, толерантності та любові до природи була представлена минулого тижня, як і годиться, елементами витинанок (журавлів та метеликів), кімоно, яскравими кольорами, етнічною музикою та хореографією. Їдальня ж зустріла учнів різноманітним меню, складеним за японськими рецептами: різнокольоровою лапшею, оладками з капусти, ролами, гречаними котлетами, печінкою, куркою та пікантними соусами.

Педагог-організатор Вікторія Котко спільно з командою аніматорів підготувала різноманітні анімаційні заходи, в коридорах впродовж дня на перервах лунала японська музика, а гімназисти, педагоги, батьки та гості школи навіть віталися по-японськи. Будь-хто мав змогу взяти участь у творчих майстернях, фотосесіях, ознайомленні з особливостями японської культури та стилю життя. Для допитливих та уважних залишили міні-постери з пізнавальною інформацією про  культуру, звичаї та традиції японців.

Родзинкою цього дня, беззаперечно, стала чайна церемонія, якою заступник директора з науково-методичної роботи Світлана Буряк спільно з гімназистами зустрічала батьків та учнів. Це – давній звичай людей, народжених у країні Сходу Сонця. Декламували цього дня діти і японські філософські хоку. В цьому жанрі свої здібності проявили Софія Грязон, Анна Распутна, Денис Щепетний, Софія Гонза та Сніжана Сидоренко.