Підсумки дня – 11квітня [ФОТО, ВІДЕО]

ЕкономікаВ промисловій зоні міста мають намір звести біо-ТЕС. З цього приводу уже були попередні перемовини, а минулого тижня в Золотоніській міськраді відбулася зустріч за участю міського голови Золотоноші, начальників управлінь, представників архітектурної служби, Держгеокадастру, РЕМу, продспоживслужби з директором фірми-забудовника. Під майбутню ТЕС у Золотоноші планують надати ділянку в районі промислової забудови по вулиці Обухова, де розміщуватиметься індустріальний парк, — раніше тут діяли промислові підприємства.Нова електростанція буде екологічно чистою, її будуватимуть європейці. Сума інвестицій — від 35 до 40 мільйонів євро.

ЖКГ. Шляховики розпочали вкладання асфальтного покриття на ділянці першої черги реконструкції колектора по вулиці Шевченка.

асфальтування шевченка

Освіта. У квітні, коли в Україні починають квітувати абрикоси та вишні, золотоніські гімназисти відзначають день Японії в рамках проекту «Кухня народів світу». Країна вранішнього сонця, квітучої сакури, ароматного зеленого чаю, спокою, толерантності та любові до природи була представлена минулого тижня, як і годиться, елементами витинанок (журавлів та метеликів), кімоно, яскравими кольорами, етнічною музикою та хореографією. Їдальня ж зустріла учнів різноманітним меню, складеним за японськими рецептами: різнокольоровою лапшею, оладками з капусти, ролами, гречаними котлетами, печінкою, куркою та пікантними соусами. Команда аніматорів підготувала різноманітні анімаційні заходи, в коридорах впродовж дня на перервах лунала японська музика, а гімназисти, педагоги, батьки та гості школи навіть віталися по-японськи. Будь-хто мав змогу взяти участь у творчих майстернях, фотосесіях, ознайомленні з особливостями японської культури та стилю життя. Для допитливих та уважних залишили міні-постери з пізнавальною інформацією про  культуру, звичаї та традиції японців.

Освіта. Олена Часнік із Молодіжного клубу журналістики опублікувала авторський відеорепортаж про День здоров’я у третій школі.

Освіта. В санаторній школі-інтернаті вчора стартувала акція “Посади дерево”. Учні разом з працівниками висадили 50 саджанців фруктових дерев.

посади дерево санаторна школа інтернат

Суспільство. Відділ у справах сім’ї, молоді запрошує золотонісців до участі у фотоконкурсі «Лови мить». До конкурсу допускаються фотографії всіх жанрів, крім пейзажу, включаючи чорно-білі, у кількості 5 знімків від одного автора. На знімках мають бути зображенні люди: жителі міста, молодь, діти, сім’ї, в їхньому звичному оточенні, в місті, вдома, під час роботи, відпочинку, свят, показані емоції, захоплення. Також може бути представлене молоде покоління в межах міста: місця, де молодь проводить час: площі, парки, кафе і т.д. Фотографії з незвичних ракурсів та з цікавою композицією та перспективою вітаються. Дедлайн – до 5 травня. Фото надсилати на адресу: carpediem.che@gmail.com

Надзвичайні ситуації. 9 квітня о 14:40 в селі Благодатне виникла пожежа надвірної споруди на вулиці Гагаріна. Повідомлення про загоряння до Служби порятунку «101» надійшло від сусідів, які першими побачили дим та вогонь. Ще до прибуття на місце події рятувальників господарі встигли вивести із поруч розташованої повітки домашню худобу. Черговий караул Золотоніської пожежно-рятувальної частини о 16:00 ліквідував пожежу. Вогнеборцям вдалося врятувати від вогню автомобіль «Опель Омега», який знаходився поруч споруди. У результаті пожежі вогнем знищено два холодильника, запчастини до автомобіля та речі домашнього вжитку. За попередніми даними причиною пожежі стало коротке замикання старої електропроводки.

Кримінал. У Золотоноші затримано 20-річного молодика, який мав при собі пакет з наркотиками. За повідомленням ГУ Нацполіції в Черкаській області, інформацію про те, що житель Золотоноші переносить із собою наркотичні засоби, правоохоронцям надали місцеві жителі. Інформація знайшла своє підтвердження. 20-річного молодика, про якого йшла мова в повідомленні, виявили на одній з вулиць міста. При спілкуванні з правоохоронцями він повідомив, що дійсно в кишені куртки має наркотичні речовини, які придбав у малознайомого чоловіка для власного вжитку. У чоловіка було виявлено та вилучено пакет з речовиною, схожою на марихуану та шприц з рідиною, темно-коричневого кольору, схожого на опій ацетильований. Вилучені наркотики направлено на дослідження. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.