Підсумки дня – 08-10 квітня [ФОТО, ВІДЕО]

ЖКГ. Шляховики сьогодні розпочали процес вкладання асфальтного покриття на ділянці першої черги реконструкції колектора водовідведення. Разом із підготовкою основи процес завершиться за декілька днів, а тим часом проводяться локальні роботи на шляхах, що ведуть до міського кладовища. До поминальних днів здійснять поточний ремонт вулиць Монастирської, Баха, Полатайло та Некрасова.

Одразу після завершення робіт на Шевченка техніка врешті перейде і до найбільш складної нині вулиці – Благовіщенської. Виконання ремонту довелося відкласти, адже деякі ділянки тут потребували повного перекриття вулиці, що нині б призвело до повного транспортного колапсу. Тому ремонтуватимуть дорогу вже після відкриття центральної вулиці.

Золотоноша Шевченка

ЖКГ. На Садовому проїзді знову “попрацювали” любителі квітів. На клумбах біля дошки пошани вихідними було зірвано кілька десятків тюльпанів, голівки яких вдячні мешканці потім дбайливо розкидали по клумбах та алеях Меморіального парку.

садовий проїзд тюльпани

СуспільствоМашстабний “Велопробіг єдності” в суботу втретє відбувся на вулицях Золотоноші. П’ять сотень місцевих жителів і гостей долучились до сімейного спортивного дозвілля, котре носило ще й благодійну мету. Усі зібрані кошти будуть направлені на облаштування майданчика для занять воркаутом на стадіоні ДЮСШ. Десятикілометровий заїзд, в якому взяло учать 530 любителів двоколісних прогулянок, відбувся незважаючи на не зовсім сприятливу погоду.

велопробіг єдності

Суспільство. Учні Золотоніської гімназії стали активними учасниками суботнього Велопробігу Єдності не лише фізично та кількісно, але й креативно. До уваги авторський відеорепортаж про масштабний захід від гімназистки Софії Грязон.

Суспільство. В містах та населених пунктах Черкащини працівники обласної Державної екологічної інспекції продовжують розпочату ще в березні акцію «Посади дерево миру». 8 квітня в Золотоноші за ініціативи державного інспектора Сергія Талана, громадського інспектора Віктора Цибульського, учнів та батьків 1-Б класу Золотоніської спеціалізованої школи №2 та класного керівника Яни Талан висаджено близько 30 дерев породи липа по вулиці Шевченка.

посади дерево миру

Суспільство. Протестантські общини Золотоноші провели акцію «Чисте серце — чисте місто». В цьому році у всьому світі, в тому числі і в Україні, відзначається 500 років Реформації. В зв’язку з цим в місті створено оргкомітет R500 з представників протестантських церков міста. Вони ж 2 та 8 квітня зібрались біля стадіону “Колос”, щоб навести лад на цій території та підготуватись до приходу весни та Великодня.

R500

Суспільство. Жителі Шевченка 68 перед релігійним святом привели до ладу двір та прилеглу територію біля будинку. Про це повідомляє голова ОСББ та депутат міської ради Валерій Федорець.

Золотоноша Шевченка 68

СуспільствоІніціативна група золотонісців має намір створити садибу “Етнохата” в старовинній будівлі, що знаходиться навпроти школи №5. Тут, за їхнім задумом, будуть відбуватися майстер-класи, молодіжні акції, історичні вечори та лекторії.

За словами краєзнавця Віталія Побиванця, в Золотоноші існує чимала кількість історичних будівель, що звертають на себе увагу. Валентина Строкань, автор проекту “Етнохата”, розповідає, що метою такої ідеї є згуртування громади міста та підвищення рівня історичної обізнаності жителів. Підтримали плани і деякі депутати міської ради.

Спорт. Черкаська область перемогла в Національному турнірі з футболу серед адвокатів на Кубок UNBA-2017. За результатами турніру кращим бомбардиром став Олег Король із Золотоноші.

Кубок UNBA-2017

Спорт. По-справжньому гарячий турнір з кіокушин карате відбувся 1 квітня в Києві, в якому взяли участь 180 спортсменів із восьми регіонів країни. Серед них – чемпіони України та Європи в своїх категоріях. Наше місто представляли Георгій Дроб’язко, Артур Папоян, Гліб Животовський та Віталій Сушко. В цілому ж, дивлячись на рівень першості та кількість бійців з іменем, з упевненістю можна сказати, що 5-6 місця, котрі посіли наші каратисти, – це вже успіх.

кіокушин карате

Молодіжна політика. Молодіжний клуб журналістики відвідав CheBookFest у Черкасах. Спілкувалися з організаторами, були на зустрічах з сучасними авторами – братами Капрановими, Володимиром В’ятровичем та Василем Шклярем, а також побували на творчих воркшопах.

chebookfest

Курйози русского міраКримські патріоти України помітили на місцевому “блошиному” базарчику… синьо-жовту пляшку у вигляді тризуба. У цій подарунковій тарі колись була “Тризуб-горілочка” від фірми “Златогор” – горілку із Золотоноші кримчани “задегустували” ще в напівтемні без електоренергії зимові вечори, а порожню золотоніську пляшку навесні виставили на продаж… за ще більшу ціну, аніж на “материку” правлять за таку ж, наповнену 700 грамами горілки.

златогор у криму