Колектор водовідведення: підсумки першої черги реконструкції [ІНФОГРАФІКА]

На вулиці Шевченка фахівці завершують перший етап реконструкції міського колектора водовідведення. Нині підрядник закінчив найскладніший процес – вкладання нової труби. На черзі земельні роботи та формування щебеневої подушки під дорожнє покриття, останній – асфальтування. Вже до Великодня цю ділянку головної магістралі Золотоноші комунальники обіцяють відкрити для руху.

Фізично та морально зношена система водовідведення почала нагадувати про себе торік. Колекторний канал, котрий вкладався тут понад 40 років тому, відзначився першим проваллям влітку минулого року, після масштабних злив, що накрили Золотоношу. В процесі поточного ремонту виявилося, що бетонної труби, як такої, вже й не існує: всі нечистоти протікали в звичайному природному жолобі глибоко під землею.

Перші фізичні кроки в процесі реконструкції колектора почали здійснюватись в грудні, коли за державний кошт було придбано сучасні каналізаційні труби великого діаметру на всю довжину ділянки. Це – понад 7 кілометрів.

Читайте такожКолектор водовідведення: куди і скільки витрачено коштів? [ІНФОГРАФІКА]

Незважаючи на політичні скандали, що ще до фактичного укладання угоди з підрядником почали незмінно супроводжувати процес, роботи на першій черзі не спинилися. До Нового року фахівці встановили 160 метрів труб, після – 390. Крім того, облаштували п’ять нових оглядових колодязів. Всі роботи виконувались на глибині близько 5-ти метрів, частина ж, завдяки сучасним технологіям, не потребувала навіть розриття проїзної частини, адже підрядник використовував способи підземного прокладання комунікацій.

Читайте такожОчільники Золотоноші розповіли про постійні “палиці в колеса” з боку народного депутата, – ЗМІ [ВІДЕО]

Перший етап фінішував біля скверу Неверовського з одного боку та поблизу мосту через Золотоношку з іншого. Не зачепили поки що коротку ділянку біля будівлі податківців – вона увійде до наступної черги реконструкції. Також варто й згадати злагоджену роботу комунальників “Водоканалу”, котрі на час ремонту встановили тимчасову обвідну систему водовідведення, не перериваючи процес життєдіяльності міста.

Детальніше про ділянки, де в рамках першого етапу оновлено колектор, дізнавайтесь в наших графічних матеріалах.

Колектор водовідведення 01 Колектор водовідведення 03