Золотоніському волонтеру вручили Лицарський Хрест Добровольця

Всеукраїнська спілка ветеранів АТО нагородила золотонісця народною відзнакою, започаткованою громадськістю торік. Лицарський Хрест Добровольця розробили з метою вшанування заслуг патріотів України, які за покликом совісті і честі стали на захист Батьківщини в лавах добровольчих батальйонів, Збройних Сил, інших воєнізованих формувань України та волонтерів, що безпосередньо брали участь в проведенні антитерористичної операції. Серед списку володарів цієї відзнаки опинився і золотоніський вихідець зі Сходу країни Олексій Дроб’язко, котрий вже понад два роки фактично проводить в дорозі між Золотоношею та рідною Авдіївкою.

Відзначила Спілка його вчора на черговій сесії міської ради. Серед головних заслуг   – постійне сприяння обороноздатності країни, активна проукраїнська позиція, посильна допомога цивільному населенню Авдіївки, а також участь у ліквідації лиха під час нещодавніх масштабних обстрілів міста з боку терористів.

Багаторазовий чемпіон України з кіокушин карате, майстер спорту Олексій Дроб’язко з двома дітьми та дружиною потрапив на Черкащину два роки тому після полону в сепаратистів. За протидію окупації він провів близько трьох тижнів у підвалі, аж поки всіма силами колег по спортивному цеху його не вдалося визволити з полону. Приїхавши до Золотоноші, про активну життєву позицію та громадські обов’язки не забув.

В нашому місті Олексій відкрив доволі успішну секцію з карате, а також став одним із ідейних натхненників будівництва сучасного залу для єдиноборств на базі ДЮСШ. Брав активну участь і в громадському житті, принісши чимало позитивних ідей до благоустрою Золотоноші. Та головна місія – українська Авдіївка, куди Дроб’язко їздить ледь не кожні два тижні власним фургоном, не забуваючи наповнювати його допомогою для збройних сил та цивільних жителів. Допомагає тамтешній військово-цивільній адміністрації й фізично, долучаючись до інфраструктурних та нагальних комунальних питань.

Сам нагороджений до звістки про Лицарський Хрест поставився спокійно, адже вважає її не стільки своєю нагородою, стільки відзнакою тисяч патріотів та добровольців, котрі втримують українську землю на всіх фронтах.