Гімназисти запрошують на пересувну правознавчу виставку [ФОТО]

У Золотоніській гімназії імені Скляренка стартувала Пересувна виставка “Кожен має право знати свої права”. Її особливість – екскурсії, які проводять  ініціативні учні-старшокласники, а саме представники учнівського самоврядування. Вони пройшли спеціальне навчання під час семінару, що відбувся 13-14 березня під керівництвом тренера Андрія Кінаша – координатора освітньої мандрівної виставки від громадської організації МАРТ, тренера всеукраїнської програми «Розуміємо права людини».

Освітні екскурсії тривають 40-60 хвилин і містять в собі як безпосередньо інформаційно-навчальний блок, так і обговорення найбільш актуальних для відвідувачів питань щодо прав людини та можливостей їх захисту. Таким чином виставка стає своєрідним майданчиком для дискусій про права людини та актуальні проблеми, що турбують кожного відвідувача та громаду в цілому. Це, на думку ініціаторів, один із кроків реагування на необхідність системного підходу до навчання прав людини. Вона дає можливість використовувати матеріали в якості додаткових джерел для навчання, стимулювати дискусію навколо проблем прав людини. Кожна світлина, висловлювання створюють простір для роздумів, стимулюють до пошуку  додаткової інформації, мотивують до громадської активності.

кожен має знати свої права 1

Всеукраїнський тур мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права» організовано програмою USAID «Права людини в дії», яка впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини». Американський народ понад 50 років через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу для проведення подбних інформаційно-освітніх заходів.

кожен має знати свої права 2 кожен має знати свої права 3