На кордоні затримано бійця “ДНР” родом із Золотоніського району

Прокуратурою Черкаської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом  обласного УСБУ, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

За повідомленням обласної прокуратури, житель Золотоніського району, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, вступив до силового блоку морської піхоти армії «Донецька народна Республіка» та проходив військову службу, чим сприяв незаконній діяльності терористичної організації та брав у ній участь.

Близько року вказана особа переховувалася від слідства на тимчасово окупованій території, проте 9 березня зловмисника затримано на території міжнародного пункту пропуску в Чернігівській області під час перетину державного кордону.

За клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, Соснівським районним судом міста Черкаси підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Досудове розслідування в указаному кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії.