Весняна кампанія: Золотоніський лісгосп підготував півтора мільйони сіянців

У Золотоніському лісгоспі цьогоріч планують провести лісовідновлення на загальній площі 120,8 гектарів, з них створять лісових культур на 58,5 гектарів. Основна лісоутворююча порода, що зростає на території підприємства – звичайна сосна. Для успішного проведення весняних лісокультурних робіт на базовому лісовому розсаднику у Ліплявському лісництві виростили 1,675 мільйонів сіянців. Більшість – сосна, решта ­– сіянці дубу та акації. На думку фахівців, цього цілком достатньо, щоб забезпечити посадковим матеріалом усі структурні підрозділи, і навіть реалізувати залишок, адже ліплявські сіянці завжди славилися високою якістю та приживлюваністю.

За повідомленням обласного управління лісового та мисливського господарства, на підприємстві також заготовлено 746 кілограмів лісового насіння. Лісгосп повністю забезпечений і посівним матеріалом, за допомогою якого планують засіяти лісові розсадники на загальній площі 1,6 га.

“Ми практикуємо весняну посадку, тому до початку лісокультурної кампанії вже повністю готові. Весняні терміни створення лісових культур дуже стислі – в наших умовах всі роботи необхідно виконати якомога раніше, поки тримається волога в грунті. Ми ще з осені провели підготовку площ із застосуванням методу глибокого розпушування на майже 60-ти гектарах”, – зазначив директор Золотоніського лісгоспу Микола Бас.

Золотоніські лісівники вже підготували необхідний інвентар та за перших сприятливих погодних умов розпочнуть виконувати своє головне завдання ­ – створювати ліси на Лівобережжі Черкащини.