Золотоноша збирає гуманітарний вантаж для жителів Авдіївки

Раптове відновлення бойових дій на сході України не лишило байдужих серед ініціативних жителів Золотоноші. Завтра під вечір туди вирушає екіпаж із гуманітарною допомогою, аби бодай чимось допомогти жителям, чиє становище нині найбільш скрутне.

60-тисячне містечко Авдіївка, опинившись у центрі гуманітарної катастрофи, стало однією з головних локацій оперативних зведень штабу АТО. Сьогодні вночі та до ранку місто обстрілювали з артилерії та «Градів». Зафіксовані численні влучання в стару і нову частини міста, в житлові квартали. Канонада не стихала до 10-ї ранку. Внаслідок чергової варварської атаки російсько-терористичних військ, Авдіївка, котра протягом останнього року встигла навести доволі дружні відносини із Золотоношею, нині знаходиться у вкрай складному становищі. Станом на ранок в місті було відсутнє електропостачання та опалення. Чи будуть відновлені бойові дії з боку терористів, наразі невідомо, проте тамтешні жителі вже перебувають в дуже скрутній ситуації. Відсутність води та тепла під час потужних морозів ставить жителів українського міста на межу життя та смерті.

Разом з активними централізованими діями щодо уникнення гуманітарного лиха, волонтери з усіх куточків країни закликають пересічних українців не забути про співвітчизників, котрі як ніколи потребують будь-якої допомоги. До прифронтової зони вже вирушають численні волонтерські групи з різних регіонів, щоб посилити наші позиції тепловізорами та генераторами. Також, у тих, хто має змогу, на різних ресурсах просять допомоги жителям (особливо – дітям) Авдіївки. Наразі, за деякими підрахунками, там досі лишаються дві тисячі дітей та три тисячі літніх людей.

Фургон із “гуманітаркою” для цивільного населення відправиться завтра і з нашого міста. Наразі золотонісців просять поділитися теплими речами на будь-який вік (страждають від шалених морозів нині всі – від малого до старого), ковдрами, одноразовим глибоким посудом (для гарячого харчування), свічками, ліхтарями, сірниками, батарейками, “Мівіною” (це для деяких українців стане головним харчуванням на певний час), термосами, поліетиленовою плівкою (через потужні обстріли знищено чимало вікон у житлових будинках), ліками, чаєм та кавою. Окремий заклик щодо дітей, зокрема найменших. Вони потребують засоби гігієни, підгузники, бутильовану воду та, якщо можливо, дитяче харчування. Частина вантажу потрапить і до наших воїнів.

Усі речі можна принести завтра до будівлі міської ради. Звертатись слід до приймальні міського голови. Вирушить в зону бойових дій автомобіль по обіді. Водій – відомий в місті тренер бойових мистецтв, уродженець Авдіївки Олексій Дроб’язко. Саме він виступив ініціатором збору, не зважаючи на обстріли, взявшись доставити допомогу із Золотоноші на власному ж фургоні.

Авдіївка