Дві золотоніські команди взяли участь в регіональному турнірі FIRST LEGO League [ФОТО]

28 січня в Черкасах на базі обласного центру роботи з обдарованими дітьми відбувся регіональний турнір FIRST LEGO League. Серед 12-ти учасників Золотоношу представляли дві команди – “ZOLOWIZARDS” (гімназія імені Скляренка) та «ZoloschІТ» (спеціалізована школа №2 інформаційних технологій).

Команда гімназистів, котра активну штурмує робототехніку вже рік, прогнозовано повернулася із форуму з нагородами – як командними, так й індивідуальними. Здобув колектив перемогу в номінації «Основні Цінності», як збірна, що особливо використала досвід участі в змаганнях під егідою FLL, продемонструвала ентузіазм та наснагу. Відзначили в журі й ефективні розподіл задач та комунікацію всередині команди. В особистій першості другі місця у двох категоріях отримав Михайло Ткаченко, третє – Денис Щепетний. Тренер команди – учитель фізики та інформатики Сергій Різник – здобув відзнаку «Найкращий тренер».

Команда від школи №2 складалася з семи учасників. П’ятеро школярів утворили кістяк колективу «ZoloschІТ» (тренер – Олександр Граб), двоє брали участь в індивідуальних конкурсах “Сумо” та “Слалом” (тренер – Ксенія Літвінська). Ніхто, за повідомленням навчального закладу, без уваги не залишився: 5 представників отримали медалі, решта – грамоти.

Усі учасники фестивалю нагороджені подарунками: флешками-накопичувачами та канцелярськими наборами. Збірна ж гімназії братиме участь у Всеукраїнському чемпіонаті FLL, який відбудеться 11-12 березня в Києві.