Молодь вчилася розбудовувати “Країну гідності” [ФОТО]

До Дня Соборності України на базі Золотоніської гімназії та спеціалізованої школи № 1 службою у справах дітей, молоді та спорту проведено інтерактивну гру «Країна гідності». Цей проект – важливий інструмент освітніх програм молодіжного сектору Ради Європи. Завдяки навчальній грі учасники можуть вивчати соціальні права й соціальну політику через призму прав людини. Спонукає вона молодь до зростання громадянської активності в питаннях просування соціальних прав через дії різного масштабу на місцевому або ж національному рівні.

Гра не залишила байдужими нікого, адже кожен відчув особисту відповідальність за прийняте рішення і майбутнє “Країни гідності”. Учасники гри відзначили: навіть не очікували, що так важко бути членом парламенту та приймати відповідальні рішення в інтересах всієї країни. Проект, на думку молоді, дозволяє зрозуміти свою значимість, формує віру, що все у її силах.

Кожен з гравців зміг оцінити свої навички у формуванні державної соціальної політики, взяти участь у обговоренні загальної стратегії розвитку та краще зрозуміти проблеми нашого суспільства в цілому і громади зокрема. Учасників захопив дух командної гри, їм сподобалось аргументувати свою точку зору, часто більшість погоджувалась з думкою меншості. Це була перша гра, але завдяки ній з`явилося дуже багато тих, хто виявив бажання спробувати свої сили у розбудові “Країни гідності”, тож попереду найцікавіше.

Оксана Черв’якова

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA