Молодіжна рада провела першу робочу зустріч з очільниками міста

Новий склад молодіжних лідерів міста, обраний наприкінці минулого року, учора зібрався на дебютну нараду в кабінеті міського голови. Планів у юнаків та дівчат чимало, тому будівлю Міськвиконкому відвідали задля підтримки та перших діалогів щодо майбутньої співпраці.

Марина Радченко, Юлія Іванченко, Олексій Мазур, Софія Грязон, Аліна Бойко, Валерія Степанюк, Ільгара Бакаліна, Олена Сарапина та Аліна Полегенька зовсім нещодавно змагались за крісло молодіжного мера міста в актовому залі Золотоніського будинку дитячої та юнацької творчості. Остання й перемогла на виборах, а всі вони були обрані попередньо на праймеріз у кожній загальноосвітній школі, ліцеї та технікумі. Відтепер цей гурт представляє інтереси золотоніської молоді у владних кабінетах.

Чого хоче юнацтво, які проблеми вивчає, що радять однолітки – відповіді на ці питання в першу чергу мають сформулювати представники ради вже найближчим часом. Серед планів вже вчора лунала організація відкритих смарт-пікніків для творчих юнаків та дівчат. Серія таких доволі незвичних для Золотоноші зустрічей покликана значно урізноманітнити дозвілля. Мають надію юні парламентарі і на обладнання спеціального майданчика на території міста, де б свою енергію в повній мірі мали змогу втілити місцеві шанувальники роликових ковзанів, скейтбордів та BMX-велосипедів. Після настання тепла очікуються масові туристичні походи цікавими місцями Золотоніщини.

Окрім функцій суспільних та комунікаційних отримують юнаки та дівчата й безпосередній безцінний досвід для себе, позаяк вже зараз вони, як не крути, персони публічні. Починаючи з делегування від шкільних громад, завершуючи участю в процесах управління містом. А це – вкрай важливі навички для комунікації під час подальшого навчання у вузах чи професійної діяльності. В цьому питанні міський голова Віталій Войцехівський пообіцяв сприяти максимально. Розпочнуть із запрошення делегатів на сесії міської ради, засідання виконкому, чи, наприклад, депутатських або адміністративних комісій. Молодь, мовляв, має побачити зсередини, як приймаються рішення на всіх управлінських ланках.

молодіжна рада [870_650]

Наголошує на цьому й директор Будинку школяра Олександр Омельченко, зазначаючи, що такою можливістю варто скористатися в повній мірі, не обмежуючи свої повноваження лише організацією дозвілля.

– Вони всі вже локальні лідери своїх колективів. І хто знає, ким вони стануть за декілька років. Яскравий приклад – наймолодший сільський голова Артем Кухаренко, з яким деякі члени молодіжної ради активно підтримують зв’язок. Він, на хвилиночку, лише на 6 років старший за нинішніх членів ради, – коментує діяльність підопічних Омельченко.

За словами педагога, саме зараз основну роль має зіграти активна життєва позиція присутніх на зустрічі. Саме до них нині звертаються ровесники з конструктивними пропозиціями чи запитаннями, саме їхня думка й дія буде дещо змінювати місто, в якому вони виросли.

Міський голова та заступники наостанок ще раз нагадали про завжди відкриті двері для ініціативної молоді, зауваживши, що до діалогу посадовці відкриті завжди: очно, в телефонному режимі, або ж по-молодіжному, через Facebook. Юнаки та дівчата в свою чергу ще раз запросили усіх на молодіжну Лігу Сміху, черговий етап якої відбудеться вже 27 січня.