Агітаційна газета “Черкаський кур’єр” не має державної реєстрації, – черкаські ЗМІ

Газета, яка друкується 30 тисячним тиражем (принаймні, така цифра подається у вихідних даних) і щотижня розповсюджується у Канівсько-Золотоніському окрузі через пошту практично у кожну скриньку жителів округу, сьогодні виходить фактично незаконно. Про це пише “Нова Молодь Черкащини”, редакції якої цей факт став відомим нещодавно.

Журналісти у випуску №50 від 14 грудня зазначають, що газета “Черкаський кур’єр” наразі функціонує поза правовим полем українського законодавства. Саме видання автори публікації називають рупором народного депутата Владислава Голуба, адже місцеві мешканці приклеїли їй назву “голуб’ятниця”: на кожній сторінці там піариться нардеп від 197 округу, а приходить вона до людей у п’ятницю. Цікаво, що народний депутат позиціонує себе як проєвропейського політика (входить у парламентську групу “Єврооптимісти”), юриста і, підкреслюють у статті, він працює в комітеті з питань правової політики і правосуддя Верховної Ради.

Як повідомили “Новій Молоді” в Головному територіальному управлінні юстиції в Черкаській області, “свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації газети “Черкаський кур’єр” визнано таким, що втратило чинність…”. Саме те свідоцтво серії ЧС №624Р, що фігурує у вихідних даних газети, яка продовжує успішно друкуватися і розповсюджується через пошту. Також ГТУ юстиції в області проінформувало, що засновника газети “Черкаський кур’єр” ПП “Агентство політичних новин” було повідомлено про втрату чинності свідоцтва про державну реєстрацію цього видання ще у грудні 2015 року.

– Отож, фактично цілий рік нардеп Голуб піариться у “лівій” газеті, мабуть, знаючи, що це видання виходить незаконно. Але, що нашим обранцям народу ті закони, вони ж самі їх пишуть, – резюмують черкаські журналісти.

nova-molod-cherkashhy-ny