Олексій Дроб’язко » Передати нащадкам українську природу в первинній красі

Не міг не написати цей блог, адже серце розривається на шматки і дуже боляче від побаченого. Улюблені місця відпочинку на березі чудової річки Дніпро і такий безлад! Буквально на шматку території площею в декілька десятків квадратних метрів розкидана така кількість сміття, що лише дивуєшся, як це все витримує природа та річка? ЧОГО тут не тільки не знайдеш – від б/в шин до звичайного домашнього сміття, яке за якихось причин не довезли до урни. Пляшки, пластикова тара і, навіть, шприци. І це все в одному із найбільш відвідуваних місць біля Дніпра у Коробівці! 

Подивились ми на все це і рішення народилось швидко – взяти сміттєві пакети, рукавиці та навести врешті лад хоч в одному місці. Результати очевидні: за ледь 30 хвилин зібрали близько одного кубічного метру сміття. Під час прибирання діти весь час дивувались і питали: “Тату, а хто це все зробив?”. Лише сором’язливо відвертав голову і не міг знайти відповідей. Ну звісно ж, зрозуміло, що це все робимо ми, наша байдужість до того, що знаходиться за власним домоволодінням чи квартирою. Викинути сміття у лісі чи на берегу річки – це вже такий собі буденний випадок!

Люди, прокиньтесь врешті! Мине ще зовсім трохи часу і нам всім не буде де не лише відпочивати, а навіть під’їхати до річки чи лісу. Невже ми все можемо робити лише “з-під палиці” і нас треба тільки лякати великими штрафами чи змушувати? Не вірю!

Порадившись із сусідами, друзями та знайомими, найближчої суботи вирішили організувати масштабний суботник на березі річки. Закликаю всіх підтримати цю ініціативу, або ж намагатися самим не смітити. Давайте передамо українські річки та ліси нашим дітям і внукам у їхній первинній чистоті та красі!

З повагою, родина Дроб’язків

dsc_1569-870_650 dsc_1571-870_650