Щоб не розслаблялися: дорогою додому нетверезий чоловік викрав акумулятор із відчиненого автомобіля

У Золотоноші затримано ймовірного викрадача автомобільного акумулятора. Ним виявився раніше судимий 21-річний житель одного із сіл Золотоніського району. Речовий доказ вилучено та відкрито кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України.

За повідомленням обласного управління Нацполіції, що крадіжка відбулась вночі. “Донором” став автомобіль, що стояв незачиненим у приватному домоволодінні. Довго шукати акумулятор не довелось, адже в ході обходу правоохоронці в одному із дворів побачили викрадену річ. Встановили, що приніс її туди на тимчасове зберігання знайомий господарів. Молодика й відвідали за місцем проживання та запросили до поліції для свідчень.

У скоєному чоловік зізнався, розповівши, що близько другої години ночі йшов додому напідпитку та побачив на території домоволодіння автомобіль. Потрапив у двір, з’ясував, що транспортний засіб відчинений, викрав акумулятор. Свій бонус планував продати, проте перед цим крадену річ заніс знайомому на тимчасове зберігання.

За фактом Золотоніським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція передбачає  покарання у вигляді  штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадські роботи на строк від 80 до 240 годин, виправні до двох років, арешт до шести місяців, або позбавлення волі до трьох років.