Двох рибалок із Золотоніщини затримали за браконьєрство [ФОТО]

Працівники Головного управління Нацполіції в Черкаській області та керівництво одного із мисливських господарств Золотоніського району двох чоловіків, які на металевому човні витягали рибальську сітку, наповнену рибою з річки Дніпро. Сталася подія учора, близько шостої ранку, під час спільного патрулювання орнітологічного заказника «Липівський», неподалік села Матвіївка. Побачивши поліцейських, рибалки почали викидати рибу з човна та намагалися втекти. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

За повідомленням правоохоронців, у підозрюваних поліцейські вилучили металевий човен, електродвигун, одну сітку та 68 рибин, серед яких була плотва, лящ, судак та густієра.

За цим фактом Золотоніським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція передбачає покарання у вигляді штрафу до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

brakon-yery-01 brakon-yery-02 brakon-yery-03 brakon-yery-04 brakon-yery-05 brakon-yery-06