Золотоноша обрала молодіжного мера [ФОТО]

19 жовтня актовий зал Золотоніського будинку дитячої та юнацької творчості приймала традиційні вибори молодіжного мера міста, котрі відбуваються тут раз на два роки. Фінальні дебати та голосування мали визначити молоду особу, котра надалі буде очолювати Молодіжну раду, як орган самоврядування для юнаків та дівчат. Каденція попереднього складу делегатів скінчилася нещодавно, коли більшість із них стали випускниками своїх шкіл.

За крісло мера змагалися дев’ять кандидатів, обраних попередньо на праймеріз у кожній загальноосвітній школі, ліцеї та технікумі. Локальні учнівські громади цього року відправили на вибори Марину Радченко, Юлію Іванченко, Олексія Мазура, Софію Грязон, Аліну Бойко, Валерію Степанюк, Ільгара Бакаліна, Олену Сарапину та Аліну Полегеньку. Право голосу мали делегації від кожного навчального закладу міста. Їхня чисельність визначалась організаторами, а от склад також обирався на місцях. 

alina-polegen-kaПід час дебатів кожен кожен кандидат оголосив свою виборчу програму. Протягом трьох хвилин слід було розповісти про те, які кроки будуть здійснюватися при обранні. Потім – запитання від виборців.

В процесі відкритого діалогу юнаки та дівчата запропонували створити волонтерські загони, ще один міський інтернет-портал та телестудію, організовувати виставки, благодійні та екологічні акції, квести, проводити інтелектуальні та розважальні заходи для старшокласників, створити молодіжний фонд допомоги АТО, будувати нові місця для занять спортом за допомогою міської влади та меценатів.

З мінімальною перевагою перемогу здобула студентка Технікуму ветеринарної медицини Аліна Полегенька. Найближчим часом вона й сформує свою команду із вже екс-кандидатів, адже всі вони балотувалися, аби зробити свій внесок у теперішнє і майбутнє нашого міста.

01 02 03 05 06 07 08 09