Вчителів та батьків гімназії запросили до всеукраїнського проекту “Школа – територія прав людини” [ФОТО]

В Чернігові стартував всеукраїнський проект «Школа – територія прав людини», котрий зібрав небайдужих представників загальноосвітніх навчальних закладів України. Усі делегати мають на меті розвивати підходи до управління школою та організацію навчально-виховного процесу на принципах прав людини і демократії.

За результатами конкурсного відбору до ініціативи долучилися лише п’ять навчальних закладів країни. Серед них – Золотоніська гімназія, котра давно декларує прогресивні принципи взаємодії у своїх стінах. Разом із цим навчальним закладом беруть участь школи зі Львову, Хмельницького, Дніпропетровської та Волинської областей. Всеукраїнський проект «Школа – територія прав людини» реалізується  Українською Гельсінською спілкою з прав людини  в рамках освітньої програми «Розуміємо права людини» та за підтримки SIDA (шведського Агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку).

Золотонісці були представлені амбітною командою у складі заступника директора гімназії з виховної роботи Світлани Лучанінової, соціального педагога Наталії Воскобойник, учителя історії та правознавства Людмили Ковтуненко та вельми активної мами однієї з учениць – Наталії Пліс. Присутність представника батьківської громади не випадкова, адже, на думку організаторів і учасників, саме одночасне навчання різних представників навчально-виховного процесу може стати ефективною моделлю для реформування шкільного життя. Його основа – повага до прав людини та унеможливлення їхніх порушень.

shkola-tery-toriya-prav-lyudy-ny-02

Під час першої розширеної зустрічі делегатам запропонували здійснити самооцінку свого навчального закладу щодо стандартів прав людини, а також надали консультації від експертів. Надалі тематичні заходи вчителі та батьки організовуватимуть вже на рівні шкільної громади. Публіка – педагоги, активні батьки, актив учнівського самоврядування. Згодом відбудеться і підсумкова конференція, під час якої учасники проекту обмінюватимуться досвідом і плануватимуть подальшу діяльність мережі вже спільно.

Проект стартував і наразі сподівань від нього мають чимало. В перспективі має принести значну користь як у справі підтримки процесу навчання, так і для місцевих громад в цілому.

shkola-tery-toriya-prav-lyudy-ny-01shkola-tery-toriya-prav-lyudy-ny-03 shkola-tery-toriya-prav-lyudy-ny-04 shkola-tery-toriya-prav-lyudy-ny-05 shkola-tery-toriya-prav-lyudy-ny-06 shkola-tery-toriya-prav-lyudy-ny-07 shkola-tery-toriya-prav-lyudy-ny-08 shkola-tery-toriya-prav-lyudy-ny-09