10 із 10: Школа Кривоноса привезла букет медалей з обласної першості [ФОТО]

У Черкасах відбулася обласна першість з греко-римської боротьби серед дорослих спортсменів. Золотоношу представляли вихованці відомого в нашому регіоні заслуженого майстра спорту Миколи Кривоноса, котрі пройшли місцеву школу ще в юнацькому віці. До них долучилися і двоє неповнолітніх хлопців, які взяли участь в неофіційному турнірі для наймолодших.

Результати – більш ніж солідні: за підсумками форуму шестеро золотонісців здобули перемогу у своїх вагових категоріях, троє посіли другі місця, один повернувся додому з бронзою. Першим місцем нині можуть похизуватися Валері Геворкян (59 кг), Юрій Мозговий (66 кг), Микола Мозговий (71 кг), Рубен Шамян (75 кг) та Валентин Скорик (130+). Зовсім трохи до тріумфу не вистачило Миколі Гавриленку (66 кг) та Артему Артеменку (85 кг). Останньому, до речі, й програв на шляху до фіналу колега Владислав Скорик, котрий в результаті посів третє місце.

Сама першість Черкащини зібрала не дуже багато учасників. Вітчизняна греко-римська боротьба переживає не найкращі часи, проблема ж чисельності стає більш болючою зі збільшенням віку спортсменів. Якщо в юнацькій категорії місцеві спортивні школи ще мають достатньо вихованців, то після переходу в доросле життя, борці зазвичай або їдуть до мегаполісів, або інтерес до боротьби втрачають взагалі. Золотоноша свої традиції намагається зберігати, а Микола Кривонос – увагу до своїх вихованців приділяє чималу. Хлопці, що давно закінчили школи, а нині є студентами технікумів та вишів, методично продовжують відвідувати тренування та представляти своє місто на змаганнях у різних куточках країни.

Не менші надії покладає тренер і на молодь. Двоє юних борців, що взяли участь у неофіційній частині змагань, результати здобули не гірші за своїх старших товаришів. 13-річний Владислав Максименко завоював першість, а 16-річний Антон Бражник поступився лише у фіналі дуже достойному супернику – призеру всеукраїнських змагань. Незважаючи на це, Антон вже готується до виступів за збірну Черкащини, котра незабаром стартує на першості країни. Особливо успіхи золотоніських хлопців цінні тим, що обидва серйозно займаються греко-римською боротьбою лише… трохи більше року.

Наразі Школа Кривоноса відпочивати не збирається, готуючись до цілої серії домашніх та виїзних змагань. Мова йде про турнір на призи Дмитра Лисуна, першість Черкас на день визволення, поїздку в Дніпро. Щодо справ буденних, то тут керівник має плани не менш амбітні. Удар школа робитиме на набір молоді, розширення бази, ремонту приміщення у підвалі Будинку школяра. Нині головна мрія тренера із 54-річним стажем – масовість.

3qulp_pfr1k-870_650 6pxjszmgejk-870_650 bdq53d6ruhu-870_650 eivusta7hfa-870_650 ictvomtvlls-870_650 io8i1_xyoni-870_650