У Золотоноші стартував Всеукраїнський фестиваль патріотичної пісні [ФОТО, ВІДЕО]

Масштабний культурний захід, котрий проводиться у лівобережному місті вже вдруге, взяв старт сьогодні по обіді у парку Шевченка. Фестиваль, на який з’їхалося 63 учасники з різних регіонів країни, розпочався із кваліфікаційного етапу, аби завтра дати змогу найкращим конкурсантам виборювати нагороди під час гала-концерту.

Оцінювати юних українських талантів прибула команда суддів зі столиці у складі Народних та Заслужених артистів України Анатолія Гнатюка, Юрія Васильківського, Ніни Мирводи та представників молодіжної сцени – столичного репера Вадима Варфоломєєва (CrazyMass) і лауреатки Слов’янського базару Ганни Твердоступ. До складу нині вперше приєдналася Заслужена артистка Астрая. Вони протягом двох діб і визначатимуть долю призових місць, за які переможці отримають чимало цінних призів та подарунків. Не минеться і без особистих виступів запрошених артистів.

01

Відомі гості матимуть доволі насичений уік-енд, адже усі шість десятків претендентів прослухали вже сьогодні. Сам відбірковий етап тривав шість годин. Відкрили його, доволі символічно, дітлахи із прифронтової Авдіївки, котрі співали про мир українською, російською та англійською мовами.

02

Нагадаємо, що вже сьогодні на вулицях міста розпочалася насичена культурними заходами святкова осінь. Привід чималий: Золотоноша відзначає ювілей – 440 років з дня заснування. Аби розвантажити і організаторів, і учасників, і глядачів, цього року експериментально вирішили дещо розділити День міста на декілька етапів. Основна програма відбудеться вже цими вихідними, а 23 вересня проведуть урочистості з нагоди Дня визволення Золотоноші. У жовтні на всіх чекає ще два сюрпризи – початок нового сезону Ліги сміху та крупний спортивний фестиваль, щодо якого нині ведуться перемовини.

03

Найбільш насиченою видасться субота, котра запропонує золотонісцям безліч варіантів дозвілля від ранку до ночі.

О 9:00 парк Шевченка презентуватиме традиційну виставку освітніх закладів та майстрів декоративного мистецтва. Паралельно поціновувачів запрошують на шаховий турнір та виступ Муніципального оркестру. Масовий збір містян анонсують на 12 годину. Саме тоді від пам’ятного знаку «Танк» візьме старт марш вишиванок, кінцева точка якого – пам’ятник Шевченку.

04

О 13:00 нарешті визначатимуть лауреатів вокального конкурсу, а також переможців Фестивалю чорнобривців у різних номінаціях. Після короткої перерви у вигляді виступів плеяди хореографічних колективів міста, о 17-й годині розпочнеться гала-концерт тріумфаторів Фестивалю патріотичної пісні. Надвечір, о 20-й годині остаточна родзинка для молоді – тригодинний концерт рок-гуртуGoldenCity.

05 06